logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De Secret Scouts en de Verloren Leonardo duiken de geschiedenis in

secret-scouts-en-de-verloren-leonardo-kind-kind-boek-cover-9789402601398Oude huizen zijn soms echt te gek. Dat ontdekken Lisa en Sophie ook, als hun oude buurvrouw langskomt met een hele oude schets. Die eigenlijk bij hun huis hoort. Na wat onderzoek komen ze er achter dat de schets misschien wel eens van Leonardo da Vinci zou kunnen zijn. Allerlei kleine feitjes doen vermoeden dat het een codex is – een soort dagboek dat de Italiaanse kunstenaar en uitvinder bijhield en er van alles en nog wat in opschreef. Dankzij die oude schets komen Lisa en Sophie en hun buurjongens Tom en Jack er achter dat er een geheime kamer is in de werkkamer van hun vader, een kunstkenner. Daar vinden ze een vreemd voorwerp, dat hun wereld letterlijk en figuurlijk op hun kop zet. En zo komen de Secret Scouts, zoals ze zich later in het boek gaan noemen, in een spannend avontuur terecht.

Tijdreiziger

Dankzij een lange reis, waar hun oom Hans uit Parijs ook mee te maken gemoeid is, komt het viertal er langzaam achter dat het rare voorwerp een apparaatje is waar je mee in de tijd zou kunnen reizen. Dankzij een paar apps op de iPhone van Sophie lukt het ze zelfs om de tekst van de schets te scannen en te vertalen. Zo ontdekken ze precies hoe het vreemde apparaat werkt. Tja… alsof dat zou kunnen! Maar als ze het proberen blijkt het nog te werken ook… en komen ze bij niemand minder dan Leonardo da Vinci uit!

Middeleeuwse avonturen

Bij Leonardo beleven de kinderen – de Secret Scouts dus –  een bizar avontuur. Ze leren namelijk hoe Leonardo te werk ging bij het onderzoeken van zijn zaakjes. Hoe hij paarden ontleed, bijvoorbeeld, en hoe hij lijken opgroef in de plaatselijke begraafplaats om ze verder te onderzoeken. Dankzij de iPhone van Sophie en de vertaal-apps die daar op geïnstalleerd staan kunnen de kinderen met Leonardo praten, en andersom. Dat maakt het mogelijk om veel van elkaar te leren. Misschien zelfs wel iets te veel, aangezien Sophie uiteindelijk haar rugzak achterlaat bij de nieuwsgierige Leonardo da Vinci.

Geschiedenis opgraven

Het avontuur is natuurlijk nog niet afgelopen, want omdat de tas bij Leonardo is achtergebleven moet al die informatie ook verborgen blijven voor de toekomst. Als de kinderen verder springen naar een periode in de toekomst van Leonardo, blijkt het dat de slimme uitvinder kennis heeft genomen van alle noviteiten uit de rugzak, maar dat hij hem heeft begraven op een vervloekt eiland in Italië, dat zelfs in onze tijd nog te boek staat als verboden en ontoegankelijk. Sophie moet er echter alles aan doen om haar rugzak weer terug te krijgen, en besluit in Venetië om op onderzoek uit te gaan.

Bizarre avonturen

In de Secret Scouts en de verloren Leonardo maken de vier kinderen de meest bizarre avonturen mee. Het is geweldig om te lezen hoe de geschiedenis tot leven komt, en de schrijvers hebben slim gebruik gemaakt van de scherpe geest van Leonardo da Vinci en alle mysteries die om zijn werken heen hangen om er een super spannend verhaal van te  maken. Daarbij wordt je echt naar het laat-middeleeuwse Italië gezogen om mee te leven met alle avonturen die Leonardo meemaakte.


Recensie over De Secret Scouts en de Verloren Leonardo

Een spannend boek over vier tieners die gaan tijdreizen met een uitvinding van niemand minder dan Leonardo da Vinci. Met enkele heel spannende scènes in het verhaal, die niet voor iedereen zijn weggelegd.

Score: 7


Informatie

De Secret Scouts en de Verloren Leonardo,
Illustrator: nvt
Uitgever: Aerial publishing, 312 pagina’s, oaoerback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789402601398. Prijs: 12.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.