logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Secret in their eyes is een spannende detectivefilm


secret-in-their-eyes-dvd-2d Het verhaal van Secret In Their Eyes omvat nogal een tijdspanne. Het belangrijkste deel van het hele verhaal speelt zich af in 2002. Daar zie je het rechercheursteam van Ray Kasten en Jess Cooper druk in de weer om een gewetenloze moordenaar in de kraag te vatten. Als ze een tip krijgen dat er een meisje verkracht en vermoord zou zijn, gaan ze er natuurlijk onmiddellijk op af. Op de crime scene ontdekken ze echter dat het slachtoffer niemand minder was dan de dochter van Jess! Die stort natuurlijk compleet in, en ooit hechte rechercheursduo valt uit elkaar.

Terug naar het heden

Het echte verhaal speelt zich in het heden af. Ray duikt ineens op en wil de oude zaak opnieuw openen. Het blijkt dat hij dertien jaar lang alle foto’s van gevangenen bekeken en denkt dat hij de mogelijke dader heeft gevonden. Maar er is een probleempje: deze jongeman is pas weer vrijgelaten, en lijkt van de aardbodem verdwenen. Samen met het oude team proberen ze alle losse eindjes aan elkaar te knopen, waarbij Jess er niet heel erg veel interesse in lijkt te hebben om die oude gevoelens weer op te rakelen. Zowel Ray als Jess blijken flink gebuikt te gaan onder schuldgevoelens, beide volwassenen hebben namelijk dingen gedaan of verzaakt die hadden kunnen voorkomen dat de dochter van Jess bij dit incident betrokken is geraakt.

Rechtvaardigheid

Na dertien jaar is er een ware jacht op rechtvaardigheid gestart. Tenminste, zo lijkt het, want hoewel Ray zeker denkt te weten dat de vrijgelaten gevangene de dader is, staat dat natuurlijk nog helemaal niet vast. Een kat-en-muisspel begint, terwijl jij als kijker heen en weer wordt geslingerd tussen het verleden en het heden. Dat maakt de film niet altijd even overzichtelijk. Vaak kun je alleen aan Jess zien in welke tijd de scene zich afspeelt: Julia Roberts, die de dol van Jess op zich neemt, is namelijk flink onderhanden genomen door de visagie om er uit te zien als een verslagen, depressieve vrouw. En die metamorfose is zeker goed gelukt. In het verhaal zitten de nodige spannende momenten, hij wordt op geen enkel moment saai of langdradig. Het slot van de film is echt bizar, en zal je letterlijk met de mond vol tanden doen staan. Secret in their eyes, Universal
Tijdsduur: 111 minuten, Thriller. Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.