logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Search and Destroy: Hoogverraad

Militaire thrillers worden steeds populairder. Het zal ook zeker mannen aan het lezen krijgen, die zin hebben in een good-old actiefilm in boekformaat. Joshua Hood is de schrijver van de Search and Destroy-serie, waar Hoogverraad het eerste deel van is. In de hoofdrol speelt Mason Kane, een special-ops soldaat voor de geheime elite-eenheid Anvil Program. Ze handelen stuk voor stuk fel, snel en zonder wroeging. Ze hebben al veel gezien en meegemaakt, wat wellicht hun drempels voor wreedheid wat hebben gedaald.

Rechtvaardigheid

Toch schuilt er een groot stuk rechtvaardigheid in Kane. Wanneer zijn eenheid bezig is met een geheime missie, krijgen ze de opdracht om onschuldigen te vermoorden. Een heel gezin Afghanen! Alleen omdat ze niets willen of kunnen vertellen over de locatie van de Taliban. De overheid kan dan de schuld in de schoenen van de tegenstanders schuiven. Lekker handig om het publiek op te zwepen, maar dat ging Kane toch echt te ver. Hij keerde zijn eenheid de rug toe en wordt daarvoor gestraft: zijn oude eenheid, stuk voor stuk elite-soldaten, maakt nu jacht op hem, voor hij de geheimen kan onthullen.

Leeuwen

Er zijn echter nog meer plannetjes gesmeed waar nu roet in het eten wordt gestrooid. Zo is er een plan van lt. Barnes’ baas, de Nationaal Veiligheidsadviseur Winfred Cage: Operatie Lion. Daarbij wil hij een zenuwgasaanval uitvoeren in Damascus, om de spanningen helemaal op te voeren en een echte staat van oorlog op te wekken. Maar sinds Mason Kane gevlucht is, staan al die plannen even stil. Eerst het ene probleem, dan pas het ander.

Actievol

Het hele boek ademt actie en vechten. De ene nederlaag volgt de andere op. Kane komt daardoor in gevechten terecht op straat, in cashbahs en verschillende geheime CIA-locaties in het gebied van Noord-Afrika tot Afghanistan. Kane zelf is het soort ‘menselijke rambo-type’ als Jack Reacher: iemand die alles aankan en zelf nauwelijks geraakt lijkt te worden. Hij heeft een ex-vrouw waar hij een vage band mee heeft en een contactpersoon in Libië, Zeus, op wiens technische kennis hij altijd kan vertrouwen. En dan is er natuurlijk Renee, de stoere geheim agent die haar mannetje wel staat. De vraag is: zou er iets moois tussen die twee kunnen opbloeien? Maar eerst: zijn oude elite-team uitschakelen en overleven!


Ga direct naar Search and Destroy: Hoogverraad op BOL.com.

Recensie over Search and Destroy: Hoogverraad

Een standaard actieverhaal met een actieheld die eerst schiet en dan vragen stelt. Iemand met een klein hartje en een groot arsenaal aan wapens. Het verhaal loopt vlot, is begrijpelijk en zou je zo kunnen vergelijken met de eerste de beste actiefilm. Doordat het verhaal zich deels in het leger afspeelt worden er heel wat legertermen heen en weer geslingerd.

Score: 7


Informatie

Titel: Search and Destroy: Hoogverraad
Auteur:
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Paperback
ISBN: 9789045211961
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.