logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel suggestie: Sealife Weetjeskwartet


Het is vandaag – 8 juni – Wereldoceanendag! Het doel van deze ‘world ocean day’ is om iedereen te informeren over de impact van menselijk handelen op de oceanen. Dat stukje bewustwording moet voorkomen dat mensen rotzooi weggooien dat in het oceaanwater terecht kan komen – of nog beter… mensen bewegen om een stukje verontreiniging tegen te gaan door afval te rapen op stranden. Het streven is het duurzaam beheer van de oceanen in de wereld. En dat klinkt heel zwaar en heftig, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Want waar zit de beste motivatie? Bij de liefde voor de natuur! En daar kan het Weetjeskwartet je op een leuke manier bij helpen.

Sealife Weetjeskwartet

Kwartet is het leukste kaartspel voor de hele familie! Identity Games heeft een uitgebreide collectie van kwartetspellen, waar je ook nog eens iets van opsteekt: Weetjes Kwartet. De kwartetten bestaan uit grote kaarten die fijn vasthouden en die interessante weetjes bevatten. Het Sealife Weetjeskwartet gaat over de dieren uit zeeën en oceanen, afgebeeld op extra grote kaarten. Op deze kaarten staan foto’s en ook nog eens interessante weetjes! Met een superkwartet van 5 kaarten! Hoe oud kan een dolfijn worden? Hoe snel kan een inktvis zwemmen? Hoe zwaar kan een walvis worden? Zo leer je ontzettend veel over de zeedieren… en kun jij je bovendien verwonderen over die wonderlijke dieren die zich door de oceanen bewegen.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Anne avatar
  Anne

  Mijn dochtertje van 5 is dol op weetjes. Zou heel leuk zijn om dit kwartet samen met haar te spelen.

 2. Nanda avatar
  Nanda

  Hoi Dennis en co,
  Mag m’n lootje ook in het grote zwarte hoed? Doe mee voor mijn buurmeisje , die gaat binnenkort op een soort fam. trip. Ze kan dan mooi deze kwartet weetjes mee nemen en haar beste beentje voor zetten.

 3. Willem de Wal avatar

  Doe graag mee voor mijn neefje en nichtje, mijn neefje is morgen jarig (10 juni), gelukkig kunnen we eindelijk weer een verjaardag vieren.

 4. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Waag graag een kansje

 5. will avatar

  Ik heb graag meegedaan.

 6. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.