logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Seagate en LaCie presenteren nieuwe externe harde schijven met een strak design


Het is weer zo ver: de CES is aan de gang! Op de grootste jaarlijkse technologiebeurs in Las Vegas laten fabrikanten hun nieuwe producten zien. Zo ook Seagate Technology en zijn premium brand LaCie. Zij lanceren dit jaar een nieuwe reeks producten die het nog makkelijker maken om gegevens mee te nemen en je computer te back-uppen. De opslagproducten vallen op door de combinatie tussen een opvallend design en de nieuwste technologie. Met de Seagate Backup Plus Ultra Slim, de nieuwe LaCie Porsche Design schijven en de LaCie Chromé lijn brengen Seagate en LaCie een reeks stijlvolle en innovatieve opslagproducten op de markt. ‘’Deze nieuwe reeks producten borduurt voort op de expertise die Seagate de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. We hebben de ambitie om constant te blijven innoveren, om op zoek te gaan naar meer capaciteit en om nog kleinere en dunnere producten te ontwikkelen. Maar bovenal willen we mooie, innovatieve en kwalitatieve producten maken die de consument blijven verrassen,’’ aldus Ward Bauwens, Region Head Benelux & DACH.

Seagate Backup Plus Ultra Slim – uniek design en mobieler dan ooit

Vorig jaar kwam Seagate al met de kleinste 4 TB harde schijf op de markt. Dit jaar is het tijd voor de nieuwe Backup Plus Ultra Slim van Seagate. Met een dikte van slechts 9,6 mm is het de dunste 2 TB mobiele harde schijf ter wereld. Vergeleken met andere 2 TB schijven is de Backup Plus Ultra Slim 50% dunner. Perfect om altijd bij de hand te kunnen hebben – hij past zonder problemen in de binnenzak van je jas of in je tas. Het formaat zorgt ervoor dat een volledige mediabibliotheek overal mee naartoe kan en de duurzame aluminium behuizing geeft de schijf een premium uitstraling. De Seagate Backup Plus Ultra Slim wordt, evenals alle Seagate Backup Plus schijven, geleverd met 200 GB OneDrive gratis cloudopslag en de Seagate Dashboard Software. Dankzij de extra opslag van OneDrive kun je de belangrijkste bestanden ook online back-uppen en overal ter wereld ter beschikking hebben. In Nederland staat OneDrive in de top 5 van de meest gebruikte cloud opslagdiensten. De Seagate Backup Plus Ultra Slim is verkrijgbaar in een gouden of platinum afwerking. BUP-Ultra-Slim-Lifestyle-Birdseye-A-v2-Hi-Res  

Lacie externe schijfLaCie Porsche Design – de eerste USB-C schijf

LaCie is de toplijn van Seagate, met een exclusieve en luxe uitstraling. Ook de nieuwste reeks LaCie Porsche Design schijven heeft een modern en elegant design, waar de lijn al sinds 2003 bekend om staat bij de Apple fans die altijd voor premium kiezen. De aluminium behuizing en de gezandstraalde afwerking zorgen ervoor dat de schijven slank, licht, sterk en krasbestendig zijn. Kenmerkend voor deze productenreeks is de USB-C technologie. Deze is twee keer sneller en heeft een symmetrische aansluiting, zodat de USB-stekker eenvoudig direct is aan te sluiten. Met dank aan de nieuwe USB 3.1 technologie is het mogelijk de laptop op te laden met de desktop Porsche Design USB-C aansluiting. De Porsche Design harde schijf heeft een garantie van 2 jaar inclusief technische ondersteuning en wereldwijde dekking voor reparatie en/of vervanging. De LaCie Porsche Design Mobile Drive is beschikbaar in 1 TB, 2 TB en 4 TB capaciteit. De Desktop variant heeft een capaciteit van 4 TB, 5 TB of 8 TB.

LaCie Chromé – ultieme combinatie van snelheid en design

LaCie Chromé is dé schijf uit het topsegment van LaCie. De schijf is uitgerust met de nieuwste USB 3.1 technologie van de tweede generatie, USB-C connectie en SSD-technologie. Het premium merk biedt hiermee de snelste USB-opslag aan op de markt met een uniek design. De twee interne SSD-schijven behalen een maximale snelheid van 940 MB per seconde voor de meest intensieve applicaties. Het ontwerp van de schijf is tot stand gekomen in samenwerking met Industrial Designer Neil Poulton en is een eerbetoon aan een werk van Constantin Brâncusi, één van de meest invloedrijke beeldhouwers van de twintigste eeuw. Met krachtige neodymium magneten houdt de gechromeerde voet de schijf vast. Elke schijf wordt met de hand geassembleerd om het beste resultaat te bereiken. De LaCie Chromé heeft 2 jaar garantie en een capaciteit van 1 TB. LaCie-Chrom_-Environment-Hi-Res

Prijzen en beschikbaarheid

De Seagate Backup Plus Ultra Slim schijf is verkrijgbaar in het eerste kwartaal van dit jaar vanaf €79 (1 TB Backup Ultra Slim) bij o.a. MediaMarkt, Bol.com en Coolblue. De LaCie Chromé is tevens verkrijgbaar in het eerste kwartaal van dit jaar en de LaCie Porsche design schijven zijn verkrijgbaar vanaf volgend kwartaal. Beide zijn te koop via de LaCie Online winkel en Apple premium en authorized resellers.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.