logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: 65, Sony Pictures

65 is een bizarre science-fictionfilm die een high-tech ruimtereiziger op Aarde plant, net op het moment dat er een kudde meteoren koers heeft gezet naar onze planeet. Deze ruimte-ontdekkingsreiziger (gespeeld door Adam Driver) moet daarvoor een noodlanding maken op Aarde, om te ontdekken dat hij zo’n beetje de enige overlevende is… naast een meisje dat een compleet andere taal spreekt.

Vaderlijke gevoelens

Nu wil het geval dat onze piloot thuis een gezin heeft met een dochter die blijkbaar door een ziekte is overleden. In eerste instantie is hij wat terughoudend in zijn contact met het meisje, maar langzaam ontwikkelt hij vaderlijke gevoelens voor Koa (gespeeld door Ariana Greenblatt). En zo wordt de basis gelegd voor een spannend overlevingsverhaal, wanneer de twee overlevenden naar hun reddingscapsule moeten reizen, zo’n 15 kilometer verderop. En dat is best wel een uitdaging, in een wereld vol dino’s!

Spanning

Ondanks de sluimerende verhaallijnen in de film, er is maar één doel voor ogen, heeft de film een aantal spanningsmomenten. Er zijn natuurlijk dino’s die graag een vers hapje eten, er zijn de meteoren die op de aarde afsuizen en er zijn ook genoeg momenten waarop de techniek, waar onze held Mills zo op steunt, het laat afweten. Er zijn zelfs een aantal beklemmende en claustrofobische momenten, waarin ons tweetal in verstrikt raakt, waar ik als kijker het zelfs even benauwd van kreeg. Het feit dat Koa een andere taal spreekt, werpt natuurlijk een nieuwe barrière op in de communicatie tussen de twee. De manier waarop de puberende Koa met de gehaaste en ongeduldige Mills samenspelen levert de nodige chemie op, wat de film hard nodig had.

Bekijk de trailer van 65

Cast

 • Mills – Adam Driver
 • Koa – Ariana Greenblatt
 • Chloe Coleman

Over de makers

De film 65 is een scifi-thriller van de schrijvers van A Quiet Place en producent Sam Raimi. 65 is te zien op verschillende streamingdiensten, zoals Pathe Thuis, Prime Video, Google Video en Apple TV. 65 is geschreven en geregisseerd door Scott Beck & Bryan Woods. De producenten zijn Sam Raimi, Deborah Liebling en Zainab Azizi, evenals Scott Beck en Bryan Woods.


Bekijk hier de tweede trailer van 65


Recensie over 65

65 is een prima science-fiction actiefilm, met een paar diepere lagen die goed verstopt zitten achter talloze actiemomenten. Jammer genoeg worden de hoofdpersonages weinig uitgediept: je krijgt een stukje achtergrond van Mills, die zijn motivatie moet duiden, maar over Koa weten we helemaal niets. Grafisch gezien ziet de film er fantastisch uit: de dino’s zien er levensecht uit en bezorgen je de kriebels, evenals de vele beklemmende actiemomenten. 65 heeft een paar bijzondere momenten die misschien niet helemaal passen, maar voor de 90-minuten dat de film duurt zul je zeker een toffe ervaring hebben.

Score: 7


Informatie

Titel: 65
Uitgever: Sony Home Entertainment
Tijdsduur: 90 minuten
Genre: science fiction.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. G.Tj. avatar
  G.Tj.

  Een kansje gewaagd.

 2. will avatar
  will

  Heb heel graag meegedaan voor deze spannende film

 3. Dirk Mechelse avatar
  Dirk Mechelse

  wat een spannende aparte film zeer benieuwd

 4. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd

 5. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Leuk doe graag mee


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.