logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Schuld, Laura Lippman

Schuld neemt je mee naar een bijzondere en bizarre gebeurtenis. De thriller vertelt het verhaal van het tienermeisje Amber Glass, dat zwanger is van haar date Joe Simpson. Ze bevalt na het grote jaarlijkse schoolbal, waarbij het kindje komt te overlijden en Amber naar de gevangenis moet. Joe wist overigens niet dat Amber zwanger was en zal moeten ontdekken dat zijn eerste kind die dag overlijdt.

Tijdsprong

Vervolgens maakt het verhaal een flinke sprong, waarbij Amber terugkeert naar haar geboortedorp, ook al weet ze dat iedereen haar met de nek zal aankijken. Joe is inmiddels getrouwd met Meredith, maar Amber is voornemens om geen contact met hem te zoeken. Natuurlijk kruipt het bloed waar het kan… en komen ze met elkaar in contact. Ze blijken namelijk nog steeds een behoorlijke aantrekkingskracht tot elkaar te hebben, waardoor er een verontrustende driehoeksverhouding ontstaat.

Heden en verleden

Het verhaal van Schuld wisselt telkens tussen verleden en heden en bouwt op die manier de verhalen van haar hoofdpersonen op. Geen enkel personage is bijzonder sympathiek of wordt diep uitgebouwd. Ze zijn vooral bezig met uiterlijk vertoon en materiële dingen. Daardoor worden de omschrijvingen van situaties (bijvoorbeeld de keuken) ook behoorlijk uitbundig en langdradig. De pandemie is vernuftig verweven in het verhaal, de financiële en sociale druk is goed merkbaar en heeft zijn uitwerking op het verhaal.


Ga direct naar Schuld op BOL.com.

Recensie over Schuld

Schuld is een beklemmende en soms ook wel vervreemdende thriller over drie mensen die een emotionele gebeurtenis met elkaar delen, maar daar op een soms bijna eng afstandelijke manier mee omgaan. Tijdens de pandemie gaat het vooral om overleven en werk, over toekomst en mogelijkheden. Naast de moord ontstaat er een bizarre relatiekring rondom Joe, maar kom je ook achter een zwendel die de boel extra onder druk zet. Ondanks de (te) uitgebreide omschrijvingen die het boek teisteren en de oppervlakkige karakters sluimert er een suspense door die je aan de pagina’s gekluisterd laten.

Score: 7


Informatie

Titel: Schuld
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 288
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789022599457
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.