logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Schoonmaaktips met Soda


Het is verleidelijk om een heel kastje vol te zetten met schoonmaakmiddelen. Voor ieder deel van je huis lijkt wel een speciaal schoonmaakmiddel te zijn. Daardoor vergeten we wel eens de oude, vertrouwde wondermiddelen, zoals Zilver Soda van Tricel. Een echte alleskunner, die veel te weinig gebruikt wordt in en om het huis. Het zorgt niet alleen voor brandschone tuinstoelen, jaloezieën, theekopjes, autoruiten en juwelen, het lost letterlijk al je trubbels op tijdens de jaarlijkse schoonmaak. Want soda reinigt, ontkalkt, ontstopt en ontvet.

Dus ook ideaal voor een grondige aanpak van smerige stoeptegels, vieze snijplanken, kalkaanslag in de douche en een vet barbecuerooster. Eén eetlepel soda per liter warm water en je kunt aan de slag.

Planten waarderen het als je hun bladeren schoonveegt met sodawater. Zelfs je thermosfles knapt ervan op: spoel de fles grondig uit met een hete sodaoplossing en water, vul hem daarna met koffie en ga picknicken. Met dit allround schoonmaakmiddel wordt iedereen blij, en je huis weer spic en span.

5 schoonmaaktips met soda

Ben je de grote schoonmaak al een paar weken aan het uitstellen, knoop dan deze vijf tips in je poetsdoek:

  • Maak er een feestje van, zet de radio hard en poetsen maar.
  • Onthoud dat een uur actief schoonmaken gelijk staat aan een uur sporten. Dus niet met een stoffertje wapperen, maar goed poetsen.
  • The only way is up; toch poets je beter van boven naar beneden.
  • Het hele huis in één keer aanpakken is een grote klus, voor je begint ben je het overzicht al kwijt. Pak het huis liever per etage en ruimte aan.
  • Vergeet niet om Zilver Soda Fijn van Tricel in je emmertje te doen. De beste schoonmaakbuddy die er bestaat.

Informatie

Zilver Soda Fijn van Tricel, zak 1000 gram € 0,89. Verkrijgbaar bij de supermarkt en diverse webshops.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.