logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De school van de magische dieren 4: Het vreemde skelet, Margit Auer

De school van de magische dieren Het vreemde skelet Margit Auer

In dit vierde deel van de School van de Magische Dieren beleef je weer een paar spannende avonturen met de klas van Miss Cornfield. Dit keer is het de gemene Silas degene die een magisch dier krijgt, maar dan wel op proef. Silas is namelijk iemand die graag kattekwaad uithaalt en altijd hatelijke opmerkingen maakt in de klas (die volgens hem grappig moeten zijn). Als echte dino-fan krijgt hij een heuse krokodil als huisdier van Mortimer Morrison, de bijzondere man die de hele wereld over reist om magische dieren op te sporen. De krokodil, Rick, heeft hij bijvoorbeeld opgeduikeld in Florida, Amerika! Door de magische band tussen Rick en Silas kunnen de twee met elkaar praten. Rick kan zich vermommen als opblaaskrokodil en is natuurlijk helemaal niet gevaarlijk.

Schoolreis

In De School van de magische dieren 4: Het vreemde Skelet gaat de klas van mevrouw Cornfield op schoolreis naar een Duits stadje, waar ze onder andere naar een natuurhistorisch museum gaan om een tentoonstelling van dino’s te bekijken. Dat is natuurlijk helemaal op Silas’ lijf geschreven… maar dan moet hij zich wel goed gedragen! En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het zit zo’n beetje in zijn bloed, al die vervelende gewoontes en grapjes. Natuurlijk moeten ook alle andere magische dieren mee – wat een hele onderneming is. Wat een wonderlijk groepje kinderen, met al die knuffelbeesten erbij. Tot overmaat van ramp gaat ook de schooldirecteur mee, die natuurlijk niets weet van de magische dieren. Dat zorgt voor een extra laagje spanning!

Ondeugende streken

Het vierde deel van De School van de Magische Dieren staat natuurlijk helemaal in het teken van grappen, grollen en vreemde streken. Dat hoort ook een beetje bij een schoolreisje. Maar uitgerekend Silas, die zo verzot is op het uithalen van grappen, moet zich nu heel erg inhouden. Zijn magische dier heeft hij namelijk op proef gekregen… hij wil hem niet al kwijtraken! Jammer genoeg is ook Rick een echte grapjas. De twee proberen elkaar te hele tijd in bedwang te houden. Maar eenmaal op de tentoonstelling kan Silas zich niet bedwingen en sluipt achter een gordijn… om een heel bijzondere dinoklauw te stelen. Dat brengt hem ontzettend in de problemen. De andere kinderen proberen hem te helpen en Silas ontpopt zich als een ware dino-deskundige, waarbij hij zelfs als held wordt onthaald!


Ga direct naar De school van de magische dieren 4: Het vreemde skelet op BOL.com.

Recensie over De school van de magische dieren 4: Het vreemde skelet

De school van de magische dieren: het vreemde skelet is een onderhoudend boek dat voor ieder schoolkind wel herkenbaar is. Schoolreisjes, pestkoppen… In dit geval kruip je in de huid van een pestkop en ontdek je dat er een achterliggend probleem is, een oorzaak waarom iemand zo is. Een schreeuw om aandacht! Het blijft spannend om te weten of Silas zich goed kan gedragen… en natuurlijk hoe het verder gaat met de dinosaurusklauw. De magische dieren spelen ook hier een belangrijke rol in, hoewel de eigenschappen van de dieren best meer op de voorgrond mogen komen.

Score: 7


Informatie

Titel: De school van de magische dieren 4: Het vreemde skelet
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 200
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 9789401473934
Prijs: 12.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.