logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Schoenen maken de man!

Ja, ik weet het. Het spreekwoord gaat ‘kleren maken de man’ maar heb je er wel eens op gelet wat schoenen doen voor je hele outfit? Het zijn een beetje ondergeschoven kindjes in de garderobe van de man, maar de uitstraling van je schoenen voegt stiekem zo ontzettend veel toe aan je totale looks!

Schoenen onder een pak

Heel simpel: je doet geen afgetrapte werkschoenen aan onder een driedelig pak, of wel? Dat ziet er echt niet uit! Hoewel je best wel wat grenzen kunt opzoeken. Vrij nieuwe werkschoenen, die netjes opgepoetst zijn, kunnen namelijk weer best een stoere touch geven aan je pak. Eigenlijk moet je natuurlijk fancy schoenen dragen onder een driedelig pak. Shiny schoenen van Floris Van Bommel, bijvoorbeeld, als je echt op chique gaat, of een matte variant als het wat minder deftig hoeft. Onder een normaal pak kun je iets speelser aan de slag, met bijvoorbeeld een slangenprint of suede. Houd het netjes, dat is het credo, en gedraag je naar de gelegenheid.

Schoenen onder casual kantoorkleding

Naar kantoor heb je vaak heel wat meer vrijheid, maar ook hier kun je niet op een paar afgetrapte sneakers aankomen. Je moet er wel een beetje netjes bijlopen, daar bij de koffiemachine is het een kwestie van zien en gezien worden! Toch kun je op kantoor – zeker als er een casual sfeer hangt – prima weg met een paar coole sneakers, van Floris van Bommel bijvoorbeeld, of wat dacht je van Gabor voor vrouwen? Ga daarbij ook voor een wat neutralere schoen, die je bij verschillende shirts of overhemden kunt dragen. Dat is wel zo netjes.

Crossovers

Je kunt er ook heel erg leuk mee spelen. De grenzen opzoeken. Zo kun je strakke, moderne gympen best onder een wat moderner pak dragen, mits de sneakers er nog netjes uitzien natuurlijk, en zorgen nette schoenen voor een stoerdere, meer zelfverzekerde uitstraling als je casual gekleed gaat. Houd het echter bij jezelf. Ga niet op lakleren schoenen lopen als je eerder een nerdy type bent of op heel stijve schoenen als je juist een sportieve manier van lopen hebt. Dat past niet!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.