logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Schiet je helemaal suf met Battleborn


battleborn Battleborn is een first person shooter waarmee je met verschillende helden moet proberen het universum te redden van Het Kwaad. Niet bijster origineel wellicht, dat heb je in meer games ook al gedaan. Het gave aan Battleborn – laat ik maar meteen met de deur in huis vallen – is dat de personages waarmee je ten strijde moet trekken echt super vet en stuk voor stuk uniek zijn. In iedere missie die je in Battleborn speelt, of dat nu als single player is of online, kun je een eigen held kiezen. Dat zijn stuk voor stuk elitesoldaten van verschillende planeten. Iedere strijder heeft dan ook zijn eigen vaardigheden en specialiteiten. En die zijn gaaf! battleborn 2 Haast is echter geboden: alle sterren in het universum doven stuk voor stuk uit. Er is er zelfs nog maar eentje over, Solus, en dat is dan ook het strijdveld waarop de gevechten van Battleborn gaan plaatsvinden. Om te beginnen krijg je de beschikking over een zeven verschillende krijgers, en tijdens het spel zelf kun je nog meer karakters vrijspelen. Die karakters kun je onderverdelen in een paar types:
  • De Peacekeepers zijn de beschermers van Solus
  • De Eldrid bewaken de natuurlijke gang van zaken en het natuurlijke evenwicht van het universum
  • De Rogues zijn de huurmoordenaars. Ze vechten voor iedereen die wat geld te besteden heeft.
  • De Last Light Consortium (LLC) zijn de echte profiteurs. Ze plunderen en gaan voor de maximale winst, ook al gaat dat ten koste van anderen
  • De Jennerit Empire zijn de echte krachtpatsers. Wie de meeste kracht heeft, heeft de meeste macht. Dat is hun slogan.
Tijdens de gevechten verdien je goud en Helix. Beide kun je gebruiken om je karakters te upgraden. Op meerdere fronten. Ten eerste kun je jouw personage upgraden terwijl je bezig bent met het game. Dat gaat via een uniek Helix-systeem. Heb je genoeg verzameld, dan gaat je karakter een level omhoog. Je hebt dan recht op een upgrade, en die mag je zelf uitkiezen. Bij iedere level-up krijg je twee (of drie, afhankelijk van het leven van je personage) mogelijkheden. Ga je voor meer kracht, meer bereik, snelheid of weerstand? De keuze is aan jou! Aan de ene kant jammer, want deze upgrades ben je na het leven kwijt. Het positieve nieuws is: zo kun je per level bepalen waar je nadruk op wil leggen! battleborn 2 Naast de Helix-upgrades per leven kun je ook nog karakters upgraden met hun Character Rank. Daarmee verdien je extra en variatie in de Helix-upgrades of bijvoorbeeld nieuwe outfits. Naast de Character Rank kun je ook jouw Command Rank upgraden. Jouw persoonlijke upgrades dus. Daarmee verdien je nieuwe personages en voorwerpen waarmee je jouw karakters kunt upgraden. Vanaf Command Rank 3 kun je de Market Place bezoeken, waarmee je met het verdiende goud upgradepacks kunt kopen. Vanuit het menu kun je jouw personage voorzien van de gevonden voorwerpen om zo sterker, sneller en steviger te worden. Bezoek ook vooral de En je verdiend badges, die gewoon cool staan en aan je vrienden laten zien hoe goed je wel niet bent. Tip van ons: kijk goed naar de Mission Objectives. De bijmissies. Daarmee kun je flink wat goud en upgrades verdienen, zonder al te veel moeite! Zoek in de werelden ook naar kratten. Daarin vind je Helix, goud en tijdelijke upgrades. En heel af en toe een bruikbaar voorwerp. Dankzij de veelzijdigheid aan karakters in Battleborn kun je de perfecte personage uitzoeken voor jouw stijl van spelen. Ben je bijvoorbeeld iemand die d’r vol op gaat? Dan kun je misschien beter voor een karakter kiezen met een flink pantser of een schild. Ben je iemand die liever van een afstandje schiet? Dan is een personage dat zichzelf geneest wel handig. Probeer ze dus vooral allemaal uit. Mijn favorieten zijn Orendi en Marquis. Twee heel verschillende karakters, ik weet het, maar wel met een mooi arsenaal een vuurkracht. Battleborn is echt een geweldige game. Het is gebaseerd op de Unreal Engine, en het deed me eigenlijk al meteen denken aan de gladde, soepele manier van spelen die bij Unreal al bestond. Lekker flashy, een tikje over de top: een fps met een arcadesausje er overheen. En een hele flinke dot droge humor, waar je van houdt of niet. Daarbij zijn de tussenfilmpjes echt het vermelden waard. Meestal klik ik ze door, maar hier heb ik ze met smaak afgekeken. Ultieme manga-achtige cartoons! Het spel is razend snel, stiekem best pittig en boven alles een knaller van een game.

Informatie

Battleborn, XBOX One, PS4, PC 2K Games. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Prijs: vanaf 50 euro

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.