logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Scheren vanuit je luie stoel


Scheren: of je hebt een baard, of je moet er aan geloven. En zelfs met een baard moet je af en toe een scheermes in handen houden, om de randjes even bij te werken. Dit artikel is juist voor al die jongens en mannen die zich glad scheren. Gladder dan glad: met een scheermesje en scheerschuim, zoals het hoort. Ikzelf ben van het scheren afgestapt: mijn stoppelbaardje is inmiddels helemaal onderdeel geworden van mijn looks. Daarvoor heb ik echter heel wat producten uitgeprobeerd, van een apparaat tot mesjes. En mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar mesjes. Daarmee heb je het allerbeste resultaat!

Hoe lang, waar mee?

Als je nat scheert, komen er ineens een hoop vragen en problemen. Hoe lang doe je bijvoorbeeld met een mesje? En wat voor mesje moet je gebruiken? Die laatste vraag is heel eenvoudig. Hoe meer mesjes je scheermesje heeft, des te beter. Des te gladder en comfortabeler je scheert. Tegenwoordig heeft een scheerkop vijf mesjes, vaak met een handig scherp mesje op de kopse kant om de randen bij te werken. Over het vraagstuk Hoe Lang: dat is wat lastiger om te beantwoorden. Dat verschilt natuurlijk best wel per persoon. De een heeft een paar donsjes, de ander moet zich eigenlijk drie keer per dag scheren, om glad te zijn.

Aan huis

Ikzelf deed meestal een week met een mesje. Dan werd hij een tikje bot en verving ik hem. En ja, je kunt natuurlijk langer doen met een mesje. Dat is gewoon mijn ding. Omdat het scheren zelf al een hele happening is, kun je in ieder geval zorgen dat het in huis halen van de mesjes zo comfortabel mogelijk is. Gewoon, door de brievenbus. Bij Windmill shaving kun je zelfs een scheerabonnement nemen op je scheermesjes. Ze hebben verschillende vormen: van Light (één keer in de 3 maanden scheermesjes ontvangen) tot Heavy (elke maand een scheerpakketje thuis ontvangen). Zo kun je dus zelf bepalen hoe vaak je mesjes moet ontvangen, afhankelijk van jouw baardgroei. Sterker nog: je kunt je abonnement blijven aanpassen. Zo kun je dus ook genoeg mesjes in huis hebben voor je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Makkelijk, niet? En ze passen gewoon door de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.