logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Scheet er op los in het hilarische familiespel Gas Out


gas out

Het spel Gas Out zal je echt onder tafel doen lachen van plezier en doen wiebelen op je stoel van spanning. Dat klinkt meteen als een heel ingewikkeld spel, maar het tegendeel is waar: Gas Out kun je echt binnen twee minuten hebben uitgelegd. En dat ga ik ook voor je doen! Het spel bestaat uit twee onderdelen: een stapel kaarten en een groene gaswolk, met de naam Guster. Verder heb je een stevig oppervlak nodig waar je Guster op legt: een tafel, bijvoorbeeld.

recensie-1

De kaarten

Er zijn drie soorten kaarten. Kaarten met een cijfer erop, met een tweetal pijlen en kaarten met een kruis. Als je begint leg je een kaart op de stapel. Leg je een kruis neer, dan moet de volgende tegenstander een beurt overslaan. Speel je de kaart met twee pijlen, dan verandert de speelrichting. Het begint echter pas echt spannend te worden als je een kaart oplegt met een cijfer. Dan moet je op Guster drukken, net zo vaak als er op de kaart staat. Als je pas met het spel begint is dat nog niet zo spannend, maar als je een paar rondes verder bent begint de spanning goed op te lopen. Voor je het weet laat Guster de Gaswolk namelijk een enorme dikke scheet, of een lange knetterwind, of alles daar tussenin!

recensie-2

Afvalrace

Heb je Guster de Gaswolk van Gas Out een scheet laten maken, dan ben je af. De overige spelers gaan door met het spel, Guster is namelijk weer leeg en kan er weer even tegenaan. Langzaam maar zeker zal hij zijn druk weer opbouwen en zich klaar maken voor een nieuwe scheet. En die laten zich horen op de meest onverwachte momenten! Dat maakt dat Gas Out ook zo’n super spannend spel is om te spelen. En telkens blijft er één speler minder over… tot je de laatste bent die zijn gassen heeft kunnen binnenhouden. Dat is de absolute winnaar!

Uitvoering

Gas Out is een mooi uitgevoerd spel. Guster de Gaswolk ziet er cool vormgegeven uit en voelt ook stevig aan. Die kan wel wat tikken verdragen! De geluiden zijn leuk en grappig, en klinken best echt. Voor een enorme scheet, dat wel. De kaarten zijn mooi uitgevoerd met gasvormige cijfers, om alles in stijl te houden. Jammer genoeg zit er geen doosje in de set waar je de kaarten kunt indoen – aandachtspuntje voor de volgende productielijn, want dit spel vraagt om de stempel ‘klassieker’ in de spellenkast!

Informatie

Gas Out, Mattel
Prijs: 19,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.