logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Schaduwland, Robert Bryndza

Kate Marshall is terug! Schaduwland is na Zonder Gezicht het tweede boek waarin deze stoere dame op de voorgrond mag treden. Het verhaal neemt je mee in de tijd. Schaduwland speelt zich twee jaar af na Zonder Gezicht. In de intro lees je de fatale laatste momenten van Simon, een jongeman die simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plek is. Hij wordt wreed om het leven gebracht in een aangelegd natuurgebied, waar twee dagen later Kate en haar 16-jarige zoon Jake bivakkeren. Zij vinden het lichaam van Simon, mishandeld en wel.

Dit is deel 2 uit de reeks boeken van Kate Marshall

Politiezaak

Natuurlijk melden Kate en Jake hun vondst bij de lokale autoriteiten, maar erg veel vertrouwen heeft Kate niet in de plaatselijke politiemacht .Als voormalig rechercheur bij de politie heeft Kate voor hetere vuren gestaan en schat ze in dat deze zaak nooit door een goed einde gebracht kan komen. De familie hoort dat Kate het lichaam van Simon heeft gevonden en is het met Kate eens. Zij heeft bovendien de nodige credits gekregen bij het oplossen van haar vorige zaak, waardoor ze behoorlijk tegen haar opkijken. Na heel wat omwentelingen besluit Kate zelf op onderzoek uit te gaan, samen met haar assistent Tristan. Kate’s betrokkenheid zet een reeks gebeurtenissen in gang tijdens het officiële onderzoek, waarbij ze bijvoorbeeld de doodsoorzaak aanscherpt tijdens haar gesprek met de lijkschouwer. Langzaam maar zeker lijkt het erop dat de politie moedwillig het onderzoek dwarsboomt!

Persoonlijke ontdekkingstocht

Naast het spannende en wrede moordmysterie leer je bovendien meet over Kate, Tristan en Jake. Zo blijft Kate worstelen met haar alcoholverslaving en verandert haar band met de puberende Jake. Hij speelt een gedegen rol in dit avontuur. Je leest bovendien hoe alle gebeurtenissen uit het verleden hebben gezorgd voor bepaalde karaktertrekken en eigenschappen. Ook leer je meer over Tristan, die in het vorige boek toch een beetje als sidekick bleef aanvoelen. Nu wordt hij steeds meer een blijvend karakter.


Ga direct naar Schaduwland op BOL.com.

Recensie over Schaduwland

Schaduwland is een spannend verhaal met expliciete omschrijven en een moordend tempo. Er is vrijwel geen moment waarop die snelheid vertraagd, of waarbij je even in een dipje komt. Soms is het verhaal misschien iets té expliciet, je moet wel tegen het nodige geweld kunnen. Hoewel dit het tweede boek is met Kate in de hoofdrol, kun je het prima los lezen van Zonder Gezicht. Maar wees gewaarschuwd: er zitten zó veel spoilers naar het eerste deel in dit boek, dat je het daarna met veel minder plezier zult lezen.

Score: 8


Informatie

Titel: Schaduwland
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 320
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022590119
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.