logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Savon de Marseille

Waan je in Frankrijk met deze blokken zeep volgens een origineel, oud-Frans recept! De typisch Franse zeep Savon de Marseille wordt al sinds 1937 geproduceerd door het (ironisch genoeg) Italiaanse bedrijf Saponerie Mario Fissi. Op zich is het niet zo vreemd dat deze zeep ’typisch Frans’ genoemd wordt, want er worden tal van Franse ingrediënten gebruikt bij de productie.

Een reis door Frankrijk in een stuk zeep

Zo worden uit de Provence natuurlijke soda en olijfolie gehaald, aangevuld met zeezout uit de Camargue. Deze drie ingrediënten vormen de hoofdbestanddelen voor deze natuurlijke zeep. Overigens is dat niets nieuws, want vanuit de middeleeuwen werden uit deze regio’s al de beste ingrediënten verworven voor het maken van zeep. De unieke zeep geeft een zachte, zoete geur af. Wil je wat anders? Dan kun je ook kiezen voor Olijf, Lavendel en Tea Tree & Argan.

Natuurlijk

Savon de Marseille is overigens niet de merknaam van dit product, zo heet de zeep gewoon. Het is een verzamelnaam voor zeep die gemaakt is van olijfolie, water en zout. Daardoor is de zeep altijd zacht en werkzaam, maar heeft het ook geen chemicaliën nodig om stevig te blijven. Kleur- en geurstoffen worden dan ook achterwege gelaten. Daarmee is de zeep geschikt voor mensen met een gevoelige huid!

NoWaste

Een stuk zeep is bovendien de beste vorm van zeep voor het milieu. Denk maar eens in, bij normale flessen of flacons zeep wordt er al redelijk veel water vervoerd in de hele keten van fabriek naar jou als consument! Bovendien zit deze zeep netjes verpakt in een papieren wikkel, waardoor je ook die makkelijk kunt recyclen. Bovendien is deze zeep ontzettend veelzijdig. Je kunt hem alleen niet gebruiken voor je lichaam (of voor je handen, bij het aanrecht), maar ook voor je haren… en zelfs voor je kleding! Als je op reis gaat, heb je dus maar één stuk zeep nodig. Hoe handig is dat?


Recensie over Savon de Marseille

Deze zeep hoort bij Frankrijk, ook al is het een Italiaans product. De zeep zit verpakt in een sobere, papieren wikkel en ruikt overheerlijk. Daarbij is hij ook nog eens fijn in gebruik. Hij schuimt goed, maakt goed schoon en laat een neutrale geur achter (ik gebruikte de Pur Naturel, ik kan me voorstellen dat je bij de Lavendel een stuk bloemiger voor de dag komt!). De stukken zeep van 125 gram gaan bovendien lang mee en zijn multi-inzetbaar. Het is even wennen en omschakelen vanuit je flessen douchefris, maar je zult al snel niet anders willen dan zeep en een washand.

Score: 8


Informatie

Savon de Marseille Pur Naturel, Savon de Marseille
Meer weten?
Prijs: 2.75 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.