logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De S.A.N.T.A. Index – heb jij er al van gehoord?


Sonos beantwoordt de vraag die elk jaar weer terugkomt: wanneer is het officiële begin van de feestdagen? Dankzij de allereerste Seasonal Audio Noise Tracking Aggregator (S.A.N.T.A.) Index, een uniek algoritme dat is gemaakt om de feestvreugde te meten, roepen we 8 december officieel uit als de start van het feestseizoen hier in Nederland. Om dit te vieren, heeft Jaap Reesema z’n eigen kerstjingle uitgebracht in samenwerking met Sonos.

Christmas lover versus The Grinch

We kennen allemaal wel iemand die het liefst het hele jaar door All I Want for Christmas draait en z’n kerstboom al heeft staan nog voor Sinterklaas is langsgekomen. Daarnaast kennen we ook z’n tegenhanger, de Grinch. De persoon die kerst het liefst overslaat. Maar hoe vinden we de gulden middenweg en hoe vroeg is te vroeg om naar kerstmuziek te luisteren of een mooie kerstfilm te bekijken? Bij Sonos willen we dit debat voor eens en altijd afsluiten, daarom is de Seasonal Audio Noise Tracking Aggregator (S.A.N.T.A.) Index afgelopen oktober in het leven geroepen.

De Sonos S.A.N.T.A. Index analyseert de frequentie waarmee gebruikers in elk deelnemend land – van de Verenigde Staten, Canada en Mexico tot het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Zuid-Afrika, Colombia, Australië en meer – de vijf populairste kerstliedjes en -films zoeken en afspelen op de Sonos-app. Gecombineerd met andere statistieken, waaronder de hoeveelheid sociale media content over de feestdagen en het sentiment ervan, genereerde de index een dagelijkse Jingle Wave-score op een schaal van 0 (geen kerstvreugde) tot 100 (maximale kerstvreugde). Zodra de Jingle Waves het kantelpunt bereiken – gedefinieerd als 50 – is de officiële start van het kerstseizoen daar. En die dag is 8 december!

Op zoek naar coole gadgets?

Kerst Kan Mij Niet Vroeg Genoeg Beginnen

Om dit heugelijke moment te vieren, heeft de Nederlandse Jaap Reesema, in samenwerking met Sonos, een kerstjingle met videoclip uitgebracht. Jaap is een heuse Christmas lover, voor hem kan kerst niet vroeg genoeg beginnen en dat het liefst al in november. Voor z’n lieftallige vrouw, Kim Kötter, is dat toch echt te vroeg. Met als titel ‘Kerst Kan Mij Niet Vroeg Genoeg Beginnen’ nemen ze je graag mee in hun familieverhaal.

Voor mij kan kerst niet vroeg genoeg beginnen! Mariah Carey uit de speakers, Home Alone op tv en met een kop warme chocolademelk op de bank. Gewoonweg fantastisch! Ik heb als kerstfan voor Sonos een jingle gemaakt voor alle medekerstfans die het er ook mee eens zijn om al bij het ingaan van de wintertijd de boom op te zetten”, vertelt Jaap Reesema. “Nu de S.A.N.T.A. Index zijn kantelpunt heeft bereikt, ben ik wel blij dat Kim vanaf vandaag officieel moet meedoen met mijn kerstgekte”, grapt Jaap.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.