logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Sandisk Ultra Fit USB 3.1 flash drive

USB-drives zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt heel coole, heel opzichtige, heel groot en ook heel kleine. En je hebt USB flash drives die iets unieks doen, zoals de Sandisk Ultra Fit USB 3.1 flash drive. Dankzij de USB 3.1 connectiviteit is die namelijk razendsnel, kan hij snelheden behalen van wel 130 MB/s. Dat is genoeg om een volledige film in een ongeveer 30 seconden tijd de kopiëren. Mits de rest van het systeem die snelheid ook aankan, natuurlijk, want je moet hem wel op een geschikte USB-poort aansluiten!

Klein en compact

Wat je direct zal opvallen, is dat deze Sandisk Ultra Fit USB 3.1 flash drive ontzettend klein is. Misschien wel te klein om zo maar mee te nemen in je tas en te gebruiken als mobiele opslag. Dat heeft ook Sandisk zich gerealiseerd. Ontzettend gaaf dat je zo veel high end techniek in zo’n klein dingetje kunt stoppen, maar wat dan? Nou, ze adviseren bij Sandisk om ‘m gewoon te laten zitten! Met de Sandisk Ultra Fit heb je namelijk wel even een geweldige mogelijkheid om je computer, tablet, tv of gameconsole uit te breiden met heel wat GB’s extra opslag. Daarbij heb je de keuze uit opslagcapaciteiten van 16GB tot en met 256GB.

In de praktijk

Het is natuurlijk net wat je er mee wilt doen, zo’n extra opslag is natuurlijk altijd makkelijk voor bepaalde apparaten! Onze Fritz!box is bijvoorbeeld uitgerust met een ingebouwde mediaspeler. Op zo’n Sandisk Ultra Fit kunnen we onze muziekcollectie plaatsen, zodat hij vanaf ieder apparaat in het netwerk af te spelen is. Je zou hem ook in je smart-TV kunnen steken, zodat je daar films op kunt opnemen. Het formaat is ook geweldig voor je autoradio, als die beschikt over een USB-poort. Of wat dacht je van een uitbreiding van de opslag van de PS4? Genoeg mogelijkheden.

Extra veilig

Maar vergeet die oude, vertrouwde computer niet als gebruikspunt. Zodra je de Sandisk Ultra Fit namelijk in je computer steekt beschik je niet alleen over een extra opslagcapaciteit, maar ook over de mogelijkheid om een beveiligde map aan te maken op je systeem, die ongevoelig is voor systeemcrashes. Je hebt je documenten meteen op een veilige plek staan! Zakelijke gebruikers hebben meteen een mogelijkheid om digitale bestanden in een digitale kluis te stoppen. Dat is voor bijvoorbeeld – heel hip en trendy – de AVG ofwel de GDPR wel zo prettig, om alle belangrijke documenten achter slot en grendel te zetten!


Op zoek naar coole gadgets?


Ga direct naar Sandisk Ultra Fit op BOL.com.

Recensie over Sandisk Ultra Fit

CooleSuggesties topper

Deze USB-stick is een geval apart. Hij is namelijk niet ontworpen om mee te nemen, maar juist om gebruiken als extra opslag voor bijvoorbeeld je laptop, computer, smart-TV of een ander smartdevice. Dankzij de USB 3.1 techniek is hij razendsnel en zul je niet merken of je iets opslaat op je harde schijf of deze stick. De extra beveiliging zal zakelijke gebruikers zeker bekoren, de extra opslag is ideaal voor muziek- en filmliefhebbers, gamers en mensen die gewoon meer opslag willen.

Score: 9


Informatie

Sandisk Ultra Fit
Adviesprijs: 15 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.