logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Sandisk iXpand Flash Drive go


Mobiele apparaten hebben een vervelende eigenschap. Nou ja – vervelend… je slaat er te veel in op! Foto’s, filmpjes, documenten, muziek: alles komt samen in je mobiele apparaat. Daardoor zijn je gegevens behoorlijk kwetsbaar. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met je foto’s als je smartphone stuk gaat? Dan heb je wellicht niets meer over, tenzij je een back-up in de cloud hebt gemaakt (en maandelijks betaalt voor een grotere cloud-opslagcapaciteit). Er is een andere optie: wij probeerden de SanDisk iXpand Flash Drive Go uit, de opvolger van de ietwat onhandig vormgegeven iXpand Flash Drive. De sierlijke bocht bij het oude model zorgde namelijk voor mogelijke problemen wanneer je een forse cover om je smartphone of tablet hebt.

Wat doet de iXpand Flash Drive Go?

De iXpand Flash Drive Go biedt de mogelijkheid om een back-up te maken, zorgt voor meer geheugen voor afbeeldingen en filmpjes (door ze op de stick op te slaan en van je smartphone te verwijderen) en je kunt er films op zetten zodat je ze kunt bekijken, zonder dat je ze eerst moet kopiëren naar het geheugen van je iPhone of iPad. De iXpand Flash Drive Go heeft namelijk niet alleen een lightning-connector, maar ook een USB 3.0-plug!

Nieuw ontwerp

Het nieuwe ontwerp van de SanDisk iXpand Flash Drive Go werkt erg goed en prettig. Zo te zien werkt het oude concept van een swivel drive bijzonder goed. Aan de ene kant is het jammer dat er geen bijzondere vormfactor is gebruikt, maar waarom zo je een goed werkend ontwerp veranderen? De Flash Drive Go doet precies wat je er van verwacht in een handzamere vorm dan zijn voorganger. Bovendien is het met deze plug makkelijker om hem te koppelen aan je smart device, waarna je hem net zo makkelijk en snel kunt gebruiken in je computer. Daarbij is de constructie van deze geheugenstick solide en degelijk. Op het gebied van opslag en betrouwbaarheid heeft Sandisk bovendien zijn sporen al verdiend: daar kun je vertrouwen op een goede en veilige opslag.

Compatibiliteit

De iXpand Flash Drive Go ondersteunt momenteel iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad mini, iPad mini 4, iPad Pro, iPad met Retina-display, iPod 5e generatie en nieuwer. Belangrijk is dat je device een lightningconnector heeft voor een goede werking en dat de iXpand Drive app gebruikt kan worden. Daarvoor is iOS 10.0.2 vereist. Sinds iOS 14 heb je ook toegang tot de app Bestanden, waardoor je alle bestanden gewoon kunt kopiëren vanaf deze stick naar je iPhone of iPad (en omgekeerd), maar de iXpand Drive app maakt het je makkelijk om foto-, video-, contacten-, kalender- en sociale media (foto’s en video’s) te back-uppen, maar het laat je ook compatibele muziek en video van andere bronnen afspelen.

Ga direct naar SanDisk iXpand Flash Drive Go op BOL.com.


Recensie over SanDisk iXpand Flash Drive Go

De SanDisk iXpand Flash Drive Go is heel praktisch voor het maken van een back-up van je iPhone of iPad. Met de meegeleverde gratis iXpand Drive app worden je alle zorgen uit handen genomen. Praktisch voor als je niet zo goed weet hoe je het via cloud-oplossingen wilt regelen. Ikzelf gebruik hem vooral voor het overzetten van bestanden van mijn computer naar mijn iPhone en omgekeerd: een geweldige manier om ebooks, muziek en grotere films over te zetten! Controleer goed welke aansluiting jouw iPhone of iPad heeft: Apple heeft namelijk te kennen gegeven om langzaam over te stappen op USB-C: naast de iPad Pro heeft ook de nieuwe iPad Air een USB-C aansluiting. Het product is degelijk, betrouwbaar en snel. De ultieme USB-stick met extra’s!

Score: 8


Informatie

Disk iXpand Flash Drive Go 128GB, SanDisk
Meer weten?
Prijs: 40 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.