logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget nieuws: Sandisk Extreme Portable Pro SSD Extreme


Het marktaandeel van portable harddisks is flink aan het groeien. De markt stijgt zienderogen en is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Veel mensen gebruiken flinke hoeveelheden data om hun informatie te delen met anderen of gebruiken het als manier van hun reservekopie. Digitale informatie is namelijk kwetsbaar… een klein ongeluk en al je gegevens zijn weg!

Overal en altijd mobiel

Sandisk staat voor capaciteit, prestaties en draagbaarheid. Technieken als 4K video en hoge-resolutie foto’s maken de vraag om grotere opslaghoeveelheden alsmaar belangrijker, maar ook de wens om deze opslag overal mee naar toe te nemen. In 2015 introduceerde Sandisk al de eerste Extreme Portable SSD, die werd vernieuwd in 2018. Vorig jaar kwam de SanDisk Extreme Pro Portable SSD, ieder met een duidelijk oog om de schijf overal mee naar toe te nemen. Dankzij de techniek van SSD (Solid State Drive), werd aan de vraag om snelheid gehoor gegeven. Grote bestanden vragen immers om een hoge overdrachtssnelheid.

Snellere SSD in 2020

De nieuwe SanDisk Extreme Pro Portable SSD is bijna twee keer sneller dan de vorige versies. Niet alleen voor experts en professionals, maar ook voor de consument. Daarbij worden snelheden behaald van maximaal 2000MB/s! Ook hier is de schijf verpakt in een aluminiu behuizing, die koel blijft als je hem lang gebruikt. Met een maximale opslagcapaciteit van 2TB kun je flink vooruit. Een siliconen behuizing levert extra bescherming. De schrijf heeft een IP55 bescherming tegen stof en water. De interne communicatie wordt gedaan middels een NVMe aansluiting. De communicatie naar de computer wordt via een USB 3.2 Gen 2×2 Type-C gewaarborgd. Deze techniek wordt langzaamaan uitgerold in nieuwere modellen computers. Deze harde schrijf beschikt bovendien over een 256bits encryptie. Ook diens kleine broertje, de SanDisk Extreme Portable SSD krijgt een update naar NVMe overdracht, waardoor snelheden van 1000MB/s worden behaald.

In de doos

In de doos vind je de draagbare harde schijf, stootvast verpakt in een robber behuizing en een USB-C kabel. Natuurlijk krijg je daar een USB-C naar USB-A adapter bij, zodat je hem ook op een normale USB-poort aan kunt sluiten. De SanDisk Extreme Pro Portable SSD beschikt over twee afzonderlijke kabels, die de gevensoverdracht garanderen. Dankzij de USB-C connector van de beide schijven, kun je hem bovendien koppelen aan je iPad Pro of de nieuwe iPad Air, die ook over een USB-C beschikt.

Belangrijkste kenmerken

SanDisk Extreme PRO Portable SSD

  • Sterke NVMe solid-state prestaties met lees- en schrijfsnelheden tot 2000 MB/s.
  • Chassis van gesmeed aluminium fungeert als heatsink om hogere langdurige snelheden te leveren in een draagbare vormfactor.
  • Bestand tegen vallen tot twee meter en voorzien van IP55-classificatie (spatwater- en stofdicht). 
  • Aluminium behuizing en siliconen omhulsel voor een premium uitstraling en extra bescherming.
  • Wachtwoordbeveiliging en een upgrade naar 256-bits AES-hardware versleuteling.

SanDisk Extreme Portable SSD

  • NVMe solid-state prestaties met leessnelheden tot 1050 MB/s en schrijfsnelheden tot 1000 MB/s. 
  • Voor extra duurzaamheid biedt de drive een valbescherming tot twee meter en IP55 water- en stofbestendigheid.
  • Duurzame siliconen omhulsel voor premium uitstraling en extra bescherming.
  • Wachtwoordbeveiliging en een upgrade naar 256-bits AES-hardware versleuteling.


Op zoek naar coole gadgets?

Prijs en beschikbaarheid

De SanDisk Extreme Portable en SanDisk Extreme PRO Portable SSD’s hebben een gelimiteerde garantie van vijf jaar en zijn verkrijgbaar in de Western Digital webshop en via geselecteerde e-tailers en retailers. 

De SanDisk Extreme Portable SSD is nu verkrijgbaar in 500 GB en 1 TB, de SanDisk Extreme PRO Portable SSD is nu verkrijgbaar in 2 TB. De 2 TB SanDisk Extreme Portable SSD en 1 TB SanDisk Extreme PRO Portable SSD volgen naar verwachting later dit jaar. 

Prijzen zullen bij de lancering op hetzelfde niveau liggen als eerdere producten en worden bepaald op basis van de lokale marktomstandigheden.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.