logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ben jij ook vaak je spullen kwijt? Samsung heeft dé oplossing!


Samsung SmartThings Find en Galaxy SmartTag helpen je al je spullen terug te vinden. Afgelopen oktober introduceerde Samsung SmartThings Find. Met deze service vind je als Galaxy-gebruiker razendsnel en probleemloos je Galaxy-apparaten terug, zoals smartphones, tablets, smartwatches en oordopjes. Daarvoor hoef je niet eens online te zijn, zolang ze maar compatibel zijn. Nu gaat Samsung met SmartThings Find nog een stap verder, want met de Galaxy SmartTag vind je óók spullen terug die niet verbonden zijn. Of zelfs je huisdier. Het kan echt van alles zijn, van je tas tot je portemonnee, van je sleutels tot je fiets. Het zijn niet langer alleen je Galaxy-toestellen die je met de Galaxy SmartTag en Smart Things Find in een zucht weer terug hebt.

1. Hoe je Galaxy SmartTag koppelt

Het werkt heel simpel!

  • Je opent de ‘SmartThings’-app op je Samsung Galaxy S21-serie 5G en drukt op de knop om je ‘Galaxy SmartTag’ te activeren
  • Je SmartTag maakt een geluid en op de Galaxy S21 verschijnt een pop-up in de app
  • Selecteer ‘Add now’ en je bent ready to go

2. Hoe je spullen terugvindt met Galaxy SmartTag

Ook al is je Galaxy SmartTag offline, hij verstuurt wél een zogenaamd BLE-signaal (Bluetooth Low Energy) dat kan worden opgepikt door Galaxy-apparaten in de buurt. Die laten SmartThings Find weten waar de Smart Tag zich bevindt en zo vind je je eigendom razendsnel terug. Alle gebruikersgegevens in SmartThings Find zijn gecodeerd. Je privacy en veiligheid zijn dus verzekerd.

Om je SmartTag te vinden schakel je ‘Notify me when it’s found’ in op ‘SmartThings Find’. Zodra je SmartTag boven water is, krijg je een notificatie van SmartThings Find. Met tools als ‘Search nearby’, ‘Navigate’ en ‘Ring’ vind je jouw spullen nog sneller en eenvoudiger terug.

3. Aanvullende Galaxy SmartTag-functionaliteit

Ben je je smartphone kwijt? Door twee keer op de knop van je Galaxy SmartTag te drukken ontvang je een melding waar je Galaxy S21 ligt. Je kunt ook opdrachten via SmartThings instellen, door eenmaal op de knop te drukken. Zo stel je bijvoorbeeld in dat als je bij thuiskomst op de knop drukt, automatisch de lichten en TV aangaan.

Bekijk hoe de SmartThings Find app werkt

https://player.vimeo.com/video/500450528

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.