logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tover je Samsung Smart-TV om naar Ambilight… met een app!


Er is al een tijdje een mogelijkheid om je televisie te voorzien van Ambilight. Met de Philips Hue Play HDMI Sync Box kun je het beeldsignaal van je decoder, dvd-speler of gameconsole gebruiken om Philips Hue-lampen te laten reageren op het beeld dat je ziet. Met de Philips Hue Gradient TV kit maak je zelfs een heuse Ambilight-televisie voor in je kamer. Maar… smart-tv’s gebruiken natuurlijk apps… en dat signaal kun je niet naar de HDMI Sync Box sturen.

Philips Hue app voor Smart-TV’s

De oplossing? Een app! Je kunt de nieuwe Philips Hue Sync TV-app voor Samsung-TV’s vergelijken met die voor de PC. Door de app op je smart-tv te installeren, stuur je vanuit je televisie een signaal naar je Philips Hue lampen en lichtstrips. Zo geniet je van een ultieme lichtsynchronisatie-ervaring met alles wat je op je televisie bekijkt of afspeelt, ook vanuit alle apps op je televisie. Of je nu gamet, films kijkt of in de wereld van GoT duikt… met deze app heb je geen Philips Hue Play HDMI box meer nodig en kun je nóg meer koppelen aan je slimme verlichting.

Aanpassen naar je eigen smaak

Bij Philips Hue draait alles om personalisatie. Zo biedt de nieuwe Philips Hue Sync TV-app verschillende aanpassingsmogelijkheden: gebruikers kunnen de intensiteit van de synchronisatie-ervaring instellen, de helderheid van de lampen aanpassen, de video- of gamemodus selecteren, automatisch starten inschakelen, en meer. Je kan de beste thuisbioscoopervaring creëren door een entertainmentzone te maken in de Philips Hue-app op je mobiele apparaat – zo kan je de lampen selecteren die je wil synchroniseren en deze vervolgens naar de juiste plaats en hoogte slepen ten opzichte van je tv-toestel. De app ondersteunt alle beeldformaten zoals 8K, 4K en HDR 10+.

“We zijn verheugd om samen met Philips Hue de Philips Hue Sync TV-app naar Samsung-tv’s te brengen. Deze innovatieve app biedt onze gebruikers een nieuwe manier om tv-content te ervaren door zich onder te dompelen in hun favoriete film of game. Het brengt entertainment via onze tv’s naar een heel nieuw niveau.”

James Pi, Head of Experience Planning Group, Visual Display Business bij Samsung Electronics

De Philips Hue Sync TV-app is te downloaden op 2022 en nieuwere Samsung QLED-tv’s in de Q60-reeks of hoger. De app kan worden aangekocht en gedownload op individuele tv’s in de Samsung TV-app store. Voor andere tv-merken kan de Philips Hue Play HDMI-synchronisatiebox worden gebruikt, die je met een HDMI-kabel op je tv kan aansluiten, met het verschil dat er niet gesynchroniseerd kan worden met smart-tv-apps.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.