logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak kennis met de Samsung Galaxy Watch FE


Samsung heeft de Galaxy Watch FE aangekondigd, waarmee nog meer gebruikers toegang krijgen tot Samsungs uitgebreide gezondheidsfuncties. De Galaxy Watch FE biedt dezelfde geavanceerde hardware en gezondheids- en fitnessmonitoring van de Galaxy Watch-serie, verpakt in een stijlvol en duurzaam ontwerp. Deze nieuwe smartwatch is ideaal voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren met behulp van diepgaande inzichten.

Junho Park, VP en hoofd van het Galaxy Ecosystem Product Planning Team bij Samsung, benadrukt het doel van Samsung: “Samsung wil gezondheids- en fitnessmonitoring voor zoveel mogelijk mensen wereldwijd beschikbaar maken om hen te helpen hun gezondheid te verbeteren en doelen te behalen. Met de nieuwe Galaxy Watch FE krijgen nog meer mensen toegang tot gepersonaliseerde gezondheidsinzichten, wat hen zal motiveren om aan hun gezondheid te werken.”

Dagelijkse gezondheid

De Galaxy Watch FE is uitgerust met Samsungs geavanceerde BioActive-sensor, die gebruikers 24 uur per dag van gepersonaliseerde en bruikbare tips voorziet. De smartwatch biedt diverse slaapfuncties, variërend van het monitoren van slaappatronen tot slaapcoaching. Gebruikers kunnen hun hartgezondheid op verschillende manieren monitoren, met functies zoals HR Alert die abnormale hartslagen detecteert en Irregular Heart Rhythm Notification (IHRN) die proactief hartritmes controleert op atriale fibrillatie (Afib). Bovendien kunnen gebruikers hun bloeddruk en ECG monitoren.

Prestaties analyseren

Hardlopers kunnen meer dan 100 verschillende trainingen en hun voortgang volgen vanaf hun pols. Advanced running analysis helpt niet alleen bij het analyseren van prestaties, maar biedt ook inzichten en begeleiding om blessures te voorkomen. Met de personalised Heart Rate Zone kunnen gebruikers hun doelen afstemmen op hun conditie.

Galaxy Watch FE houdt gebruikers ook gemotiveerd om hun gezondheidsdoelen te bereiken. Met Body Composition kunnen gebruikers uitgebreide lichaams- en fitnessgegevens bijhouden, en motiverende berichten stimuleren hen om hun doelen te behalen.

Verbonden met het Galaxy Ecosystem

De Galaxy Watch FE kan naadloos worden verbonden met andere Samsung Galaxy-apparaten. Met Find My Phone kunnen gebruikers hun telefoon snel en eenvoudig terugvinden als de verbinding met hun horloge wordt verbroken. De Camera Controller maakt het mogelijk om de Samsung-smartphonecamera op afstand te bedienen. Gebruikers kunnen vanaf hun pols van foto- naar videomodus wisselen, de hoek aanpassen of inzoomen. Daarnaast ondersteunt de Galaxy Watch FE Google Wallet, waardoor gebruikers kunnen winkelen en toegang krijgen tot identiteitskaarten zoals een rijbewijs of studentenkaart.

Design voor iedereen

De Galaxy Watch FE heeft een afmeting van 40mm en een vernieuwde look, geïnspireerd op het iconische ontwerp van de Galaxy Watch-serie. De smartwatch is beschikbaar in drie kleuren – Black, Pink Gold en Silver – en wordt geleverd met nieuwe horlogebandjes met opvallend blauw en oranje stiksel. Er zijn ook verschillende nieuwe wijzerplaten waarmee gebruikers hun horloge kunnen personaliseren. De one-click band maakt het eenvoudig om van horlogeband te wisselen. De Galaxy Watch FE is voorzien van Sapphire Crystal-glas, wat extra bescherming biedt tegen krassen.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy Watch FE is vanaf deze zomer wereldwijd verkrijgbaar voor een adviesprijs van €219.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.