logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Samsung Galaxy Watch 3


Zoek je een smartwatch die er uitziet als een normaal horloge? Dan heb je steeds meer mogelijkheden ter beschikking, zoals dit stoer uitziende model van Samsung. De Samsung Galaxy Watch ziet er uit als een klassiek horloge, maar zit tjokvol high-tech functies en slimme features. Het model is verkrijgbaar met een diameter van 41 millimeter en met een diameter van 45 millimeter. Stoer zijn niet alleen de twee prominent aanwezige knoppen, maar ook de draairing rondom de wijzerplaat. Daarnaast kun je kiezen uit modellen met een mobiele module of e-sim.

Functies

Het scherm van de Samsung Galaxy Watch 3 is helder en haarscherp: het OLED-display doet zijn naam eer aan. Het heeft een resolutie van 360×360. Dat lijkt weinig, maar is voor zo’n relatief klein oppervlak perfect. Vanuit de app kun je verschillende wijzerplaten installeren, die lijken op een analoge wijzerplaat of juist een high-tech digitaal scherm met verschillende statistieken. Je kunt extra wijzerplaten downloaden, die soms wat frivool zijn, maar vrijwel altijd volwassen genoeg om je mee te kunnen vertonen.

Specificaties

De Galaxy Watch 3 is technisch gezien het krachtigste Samsung-horloge tot nu toe: het interne geheugen groeit van 4 naar 8 GB en kan worden gebruikt voor muziek of foto’s. De behuizing is waterdicht tot 5 ATM en daardoor geschikt om mee te zwemmen. Maar: Samsung garandeert geen bescherming tegen zout water en andere vloeistoffen, vooral zeepachtig water, alcohol en / of verwarmde vloeistoffen. Dankzij een GPS-module wordt je route vastgelegd, inclusief hoogteverschillen met de barometrische hoogtesensor. Een polssensor meet de hartslag en net als zijn voorganger biedt de Galaxy Watch 3 ook geavanceerde trainings- en fitnessfuncties, zoals trainingsdetectie die na ongeveer 10 minuten automatisch wandelen, hardlopen en fietsen registreert.

Nieuwe functies van de Samsung Galaxy Watch 3

Voor het eerst meet een smartwatch van Samsung ook de Sp)2-waarde, de zuurstofverzadiging in het bloed. Deze vind je in een menu-item in de Samsung Health-app. De maximale zuurstofverzadiging VO2max helpt hardlopers hun conditie te beoordelen. Ook beschikt het horloge over een valdetectie. Zo kun je bij een val je locatie versturen naar een aantal vooraf bepaalde contactpersonen en een SOS-oproep sturen naar het nummer dat in de app is gedefinieerd. De noodoproep kun je ook handmatig activeren door 3x op de homeknop te drukken.

Accuduur

De ingebouwde 340 mAh-batterij is goed voor ongeveer 43 uur bij normaal dagelijks gebruik met een permanente verbinding met de smartphone. Zonder GPS dus. Gebruik je het horloge tijdens je trainingen, dan moet je hem aan het einde van de dag absoluut opladen. Je kunt er ook voor kiezen om de wijzerplaat altijd in beeld te houden – dan moet je echter wel iedere dag je horloge op de oplader leggen. Dat duurt 2 uur en 18 minuten voor een 100% lading.


Ga direct naar Samsung Galaxy Watch 3 op BOL.com.

Recensie over Samsung Galaxy Watch 3

De Samsung Galaxy Watch 3 valt op in dit segment. Het is een geweldige mix tussen een stijvol horloge, smartwatch en fitness tracker. Het horloge is echter best prijzig, dat moet je er voor over hebben. Aan de andere kant is het nog altijd een stuk goedkoper dan de Apple Watch! Als je een Android-telefoon hebt, en dan bij voorkeur een Samsung, dan zul je niets mooiers en krachtiger vinden dan de Galaxy Watch 3.

Score: 8


Informatie

Samsung Galaxy Watch 3
Adviesprijs: 259 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: