Alles over de Samsung Galaxy S23


Samsung is al jarenlang één van de meest betrouwbare merken als het aankomt op vlaggenschip-smartphones De Samsung S-reeks wordt ieder jaar weer beter, waarbij het merk goed luistert naar de gebruikers en zichzelf probeert uit te dagen om nog betere en slimmere technieken toe te passen. Benieuwd naar de Samsung S23? Lees er hier alles over!

samsung galaxy s23

Ontwerp

Als het gaat om styling, is de Galaxy S-reeks vrij stabiel. Ze voeren kleine aanpassingen door, maar we zien eigenlijk weinig veranderingen in het ontwerp. De Samsung Galaxy S23 ziet er daarom ook vrijwel identiek uit aan de Samsung Galaxy S22 van vorig jaar. De grootste verandering zal hem in de camerablok zitten: Samsung vervangt het grote camerablok door afzonderlijke camera’s, zoals we die ook in de Samsung Galaxy S22 Ultra zagen. Zoals je gewend bent, zullen deze drie smartphones volgens IP68 zijn afgedicht.

Prestaties

De nieuwe Samsung Galaxy S23 is sneller dan ooit, dankzij de implementatie van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Daarmee lijkt Samsung definitief af te stappen van de eigen Exynos processoren. Van de Snapdragon 8 Gen 2 hebben we al gezien dat ze bijzonder energiezuinig zijn en nog betere prestaties leveren dan de 8 Gen 1, vooral op grafisch gebied. De ondersteuning daarvoor biedt ook meer mogelijkheden voor fotografie en film, waar we vooral dankzij de processor betere prestaties verwachten dan bij de S22.

Camera

Smartphones lijken in een megapixelrace te zijn verwikkeld op het moment. Waar veel fabrikanten zich een paar jaar geleden voornamelijk richtten op de prestaties bij weinig licht (en bleven steken op 12 megapixel sensoren), zien we nu dat het aantal megapixels gigantisch worden. Samsung gebruikt al een paar jaar een bewezen goede 108 megapixel sensor in de Ultra-modellen, maar dit jaar zou het merk met een gloednieuwe 200MP-sensor op de proppen komen… voor de Samsung Galaxy S23 Ultra. Daarmee is Samsung overigens niet de enige: er zijn al andere merken die een 200 megapixel camera gebruiken in hun toestellen. Betekent dit dat de S23 en de S23 plus de 108 megapixel sensor krijgen? 

Reeks modellen

Zoals gewoon komt de Samsung Galaxy in drie smaken: het basismodel Samsung Galaxy S23 met een 6,1-inch AMOLED scherm, de grotere Samsung Galaxy S23 Plus met een 6,6-inch AMOLED-scherm en de Samsung Galaxy S23 Ultra, die over een 6,8-inch AMOLED scherm beschikt. Tussen de S23 en de S23 Plus zullen het scherm en de accu het grootste verschil maken, maar de S23 Ultra zal zoals gewoonlijk het betere broertje zijn uit de nieuwe S23 familie, met waarschijnlijk meer opslagcapaciteit, een betere camera en een paar andere slimme features, zoals de toevoeging van een pen.

Specificaties

De Samsung Galaxy S23 komt met minstens 128GB voor de prijs vanaf 949 euro in de schappen te liggen. De Samsung Galaxy S23 Plus krijgt minstens 256 GB opslag en heeft een prijs vanaf 1199 euro. De Galaxy S23 Ultra begint eveneens bij 256GB opslag met een adviesprijs van 1399 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.