logo-liggend-wit-donkerblauw

De titanenstrijd: Samsung Galaxy S23 Plus vs iPhone 14 Pro


Toegegeven: dit is een van de lastigere vergelijkingen die je kunt maken. Ten eerste omdat het gaat om twee krachtpatsers, die op vrijwel alle gebieden aan elkaar gewaagd zijn. Het lastigere element zit hem echter in het feit dat je appels met peren vergelijkt: in dit geval Apple met Android. En dat is nog niet zo eenvoudig!

In het kort

Apple introduceerde vorig jaar de iPhone 14 Pro, met een nieuwe 48 megapixel hoofdcamera, het Dynamic Island en de nieuwe, geoptimaliseerde A16 Bionic-chipset. Samsung was echter druk bezig met hun nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S23 Plus, met een imposante 50 megapixel camera, een razendsnelle Snapdragon 8 Gen 2-chip en een veel langere batterijduur. Je kunt de iPhone 14 Pro en de Samsung Galaxy S23 Plus zakelijk of privé gebruiken, hoewel zowel de rekenkracht als de prijs eigenlijk neigen naar een zakelijk gebruik.

Vormgeving

Beide smartphones zijn vrij neutraal in hun vormgeving. Ze zien er volwassen en premium uit, waarbij de iPhone kiest voor een vrij hoekig model met duidelijke afgeronde hoeken, terwijl Samsung opteert voor een gegolfde vormgeving, wat het toestel eleganter en slanker maakt. Je kunt bij de Samsung S23 kiezen voor de kleuren Phantom Black, Cream, Green en Lavender, terwijl de iPhone 14 Pro verkrijgbaar is in Space Black, Deep Purple, Silver en Gold. 

De Samsung is groter, met een 6,6-inch AMOLED scherm en een verversingsdation van 120 Hz. De iPhone 14 Pro heeft een schermdiameter van 6,1-inch met eveneens een verversingsratui van 120 Hz. Beide modellen hebben een Always-On display en zijn ontzettend helder. Ondanks het grotere formaat is de Samsung S23 Plus overigens zo’n 30 gram lichter dan de iPhone. Het roestvrij staal waar de iPhone van gemaakt is, is wat gevoeliger voor vingerafdrukken dan de aluminium behuizing van de Samsung S23 Plus.

Prestatie

Beide smartphones beschikken over de nieuwste en snelste processoren in hun klasse. Op het gebied van graphics presteren zowel de A16 en de Snapdragon 8 Gen 2 nagenoeg gelijk. De rekenkracht van de iPhone 14 Pro is op papier krachtiger, maar de vraag is of je dat in de praktijk zult merken. Je kunt daar lang of kort over discussiëren, maar soms ga je over die drempel waarbij meer power gewoon weinig meer uithaalt.

Camera

Datzelfde gaat ook bijna op voor de camerasystemen van beide smartphones. Waar de Samsung Galaxy S23 Ultra beschikt over een imposante 200 megapixel camera, heeft de Samsung Galaxy S23 Plus een 50 megapixelvariant, wat goed overeenkomt met de camera van de iPhone 14 Pro. Ga je de twee systemen vergelijken, blijkt dat ze veel gelijkwaardige functies hebben. Samsungs camera presteert echter beter in omgevingen met matig licht en geeft je meer mogelijkheden om te zoomen. de iPhone 14 Pro gebruikt LiDAR om ook in het donker sfeervolle foto’s kunt schieten met een onscherpe achtergrond. De selfiecamera van de iPhone is wel beter, aangezien deze beschikt over het TrueDepth systeem, waarbij diepte kan worden waargenomen. Deze zet dan ook aanzienlijk betere prestaties neer als het gaat om gezichtsherkenning en Face ID.

Energie

Waar het aankomt op energie, is de Samsung S23 Plus echt de meerdere ten opzichte van de iPhone 14 Pro. Zo beschikt de Samsung over een USB-C kabel, in plaats van de achterhaalde Lightning-aansluiting van de iPhone. Daarmee behaalt de Samsung ook snellere oplaadsnelheden dan de iPhone. Draadloos halen beiden met 15W energie binnen. De Samsung beschikt bovendien over Wireless PowerShare, waarmee je de S23 Plus kunt gebruiken als Qi pad voor het draadloos opladen van andere compatibel apparaten.

Samsung S23 Plus vs iPhone 14 Pro

Zoals je ziet, zijn beide smartphones behoorlijk aan elkaar gewaagd. De alom bekende strijd tussen Android en iOS zal misschien de doorslag al geven, het is namelijk best een stap om van het ene naar het andere systeem over te stappen. Een voordeel kan zijn dat de iPhone 14 Pro je maximaal 1TB opslag kan bieden, terwijl de S23 Plus blijft steken op 512 GB aan opslag. Fotografische functies kunnen een kleine zet zijn in het voordeel van het ene of het andere toestel, maar ook dat zal geen doorslaggevende factor vormen. Tussen deze twee modellen is de keuze dus echt aan jou!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.