logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geruchten over de Samsung Galaxy S21


Overweeg je de aankoop van een nieuwe mobiele telefoon? In dat geval loont het om nog even te wachten. Als de geruchten kloppen, wordt de nieuwe Samsung Galaxy S21 halverwege januari aan het grote publiek gepresenteerd. Rond de presentatie van het nieuwe toestel wordt veel geschreven over de verbeteringen die in het model zijn doorgevoerd. Zo zou de Samsung Galaxy S21 net als zijn voorganger in drie modellen verkocht worden, namelijk: de Galaxy S21 als basismodel, de Galaxy S21 Plus en de Galaxy S21 Ultra. Welke verbeteringen vinden we onder de motorkap van dit nieuwe toestel? In dit artikel zetten we de geruchten voor je op een rijtje.

Tip: bij Vodafone Galaxy S21 bestellen doe je direct na de presentatie hiervan. Met een pre-order ben je straks een van de eerste bezitters van het toestel.

Verbeterde processor in de Galaxy S21

Belangrijkste verbetering in de Samsung Galaxy S21 is mogelijk een nieuwe processor. Het Amerikaanse model krijgt naar alle waarschijnlijkheid de Qualcomm Snapdragon 888-chipset. Daar waar de Europese toestellen zijn uitgevoerd met de Exynos 2100-chipset van Samsung zelf. Van de Qualcomm Snapdragon 888-chip wordt veel verwacht. Het maakt het toestel nog sneller dan zijn voorganger. De verwachting is dat er in 2021 meer telefoons geïntroduceerd zullen worden met deze Snapdragon 888-chipset.

Telefoon langer gebruiken dankzij nieuwe accu

Naast de verbetering in de processor van de Samsung Galaxy S21, lijkt ook de accu van een verbetering voorzien te worden. De nieuwe accu heeft een vermogen van 4.300 mAh, wat een kleine 10% meer is dan het vermogen (4.000 mAh) van zijn voorganger. Of dit ook betekent dat het toestel veel langer gebruikt kan worden zonder deze tussentijds op te moeten laden is zeer de vraag. Over het energieverbruik van de nieuwe Samsung Galaxy S21 is nog maar weinig bekend.

Plat scherm bij de Galaxy S21 en Galaxy S21 Plus

Een derde gerucht over specifiek de Galaxy S21 en de Galaxy S21 Plus is het ontbreken van een bolling in het scherm. Samsung zou terugkeren naar een plat scherm, wat betekent dat deze vlak op de behuizing van de smartphone gemonteerd zit. Of ook de Galaxy S21 Ultra een vlak scherm krijgt is nog onduidelijk. Geruchten over het scherm wisselen per blog.

Klein gerucht, maar niet onbelangrijk: de nieuwe Samsung Galaxy S21 zou zonder oplader geleverd worden. Dit is in lijn met de keuze die Apple in het najaar van 2020 al maakte voor haar nieuwste iPhone.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.