logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Groter is beter: de Samsung Galaxy Note8


Als slechtziende heb ik nog al wat noten op mijn zang. Of beter gezegd: bij heel normale dingen kom ik soms in de problemen. Zoals een smartphone. Die zou aan de ene kant lekker klein moeten zijn, zodat je ‘m zonder problemen in je broekzak kunt schuiven. Aan de andere kant: ik wil wel ook graag kunnen lezen wat er verstuurd wordt met WhatsApp of mailtjes kunnen lezen. En wat dacht je van die kleine toetsjes indrukken van het virtuele toetsenbord? Door een gigantisch gebrek aan ruimtelijk inzicht is dat lang niet altijd even makkelijk! Ik gebruik zelf dus ook een groot toestel, eentje van meer dan vijf inch. En zelfs daar loop ik tegen problemen aan. Wellicht dat ik eens een overstap maak naar een echt groot toestel: de Samsung Note 8.

Samsungkwaliteit

Samsung staat natuurlijk al jaren goed aangeschreven in de smartphonewereld. Ze kosten wat, maar dan kun je ook jaren vooruit. De snelheid is subliem, ze ze zijn degelijk en de camera van hun wat duurdere modellen staat al jaren in de top-lijsten. De Galaxy Note8 doet op allerlei fronten nog wat extra’s. Zo heeft deze smartphone een heerlijk groot scherm van maar liefst 6,3 inch. Met een infinity screen, je weet wel – met de afgeronde hoeken. Die moet je inderdaad niet meer in je broekzak willen meenemen. Aan de achterzijde zitten twee 12-megapixel camera’s: een normale camera en een groothoeklens voor overzichtsfoto’s. Beide camera’s hebben een ingebouwde beeldstabilisator, waardoor kleine bewegingen worden gecompenseerd. Dat zal je de nodige onscherpe foto’s besparen. De voorzijde beschikt over een 8 megapixel selfiecamera.

Powerhouse

Dat de Galaxy Note een echte krachtpatser is, blijkt wel uit de actie waar Samsung mee op de proppen komt. Bij aanschaf van een Samsung Note 8 krijg je er namelijk een Dex docking station bij, waarmee je de smartphone op een monitor (met HDMI) kunt aansluiten. Zo kun je hem als volwaardige computer gebruiken! Op zich ook niet zo raar: de smartphone beschikt over de bekende office-software, en de krachtige octacore-processor en 6 GB werkgeheugen. Nee, niet de opslag, maar echt werkgeheugen. Dat geheugen dat je smartphone traag maakt als je d’r te weinig van hebt. Nou, daar zul je bij de Note8 niet snel last van hebben! Qua opslag krijg je 64GB mee. Genoeg, maar mocht je nog meer willen, dan kun je hem altijd uitbreiden met een micro-SD kaart.

Coole features

De Samsung Galaxy Note8 beschikt over nog veel meer coole functies. Wat dacht je bijvoorbeeld van het idee dat hij gewoon waterdicht is, draadloos opgeladen kan worden. Het grote scherm wordt optimaal gebruikt. Je hebt zelfs de mogelijkheid om twee apps tegelijk open te hebben. Dat is toch wel praktisch als je wat gegevens moet overnemen uit een bepaalde website of app. Bovendien geeft het grote scherm je heel praktische effecten: je hoeft bijvoorbeeld minder te scrollen op een website! Of je zet het lettertype wat groter, zodat je alles beter kunt lezen. Dankzij de meegeleverde S Pen kun je bovendien heel precies werken op het scherm. Met het toetsenbord, bijvoorbeeld, maar ook kun je met de pen snelle krabbels zetten op foto’s voor je ze deelt via social media.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.