logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Samsung gaat voor tv’s en huishouden en het Betere Normaal

Samsung gaat vooral in op zijn toekomstvisie tijdens de Consumer Electronics Show 2021 (CES 2021). Op de virtuele persconferentie werden tal van producten en oplossingen getoond die met behulp van AI het dagelijks leven makkelijker maken, zoals de 110 inch MicroLED en JetBot 90 AI+. Daarnaast zet Samsung ook in 2021 sterk in op duurzaamheid, bijvoorbeeld met eco-verpakkingen en afstandsbedieningen op zonne-energie.

Bekijk hier meer nieuws over de CES 2021!

“Het afgelopen jaar ondervonden we hoe belangrijk het is om ons thuis goed en comfortabel te voelen,” zegt Menno van den Berg, President van Samsung Benelux. “Met tal van innovaties hebben we daar als Samsung een bijdrage aan kunnen leveren. In 2021 vervolgen we die weg. Onze nieuwe, vaak door AI-aangedreven, producten en oplossingen zijn erop gericht om zo aangenaam mogelijk te leven, zowel op de korte als op de lange termijn.”

Intieme en persoonlijke gebruikerservaringen

Mensen waren vorig jaar meer thuis en dat deed velen beseffen hoe slimme apparaten het leven makkelijker kunnen maken. Ook TV’s zijn nu steeds belangrijker in huis. Entertainment, werken en sporten zoals fitness zijn belangrijke activiteiten die nu thuis plaats moeten vinden. Smart koelkasten helpen bij het boodschappen doen en het bereiden van maaltijden. Smartphones zijn in deze tijd helemaal onmisbaar.

Samsung speelt voortdurend in op onze snel veranderende levensstijlen en komt daarom met deze innovaties in 2021:

110 inch MICRO LED: Deze TV werkt met uit zichzelf oplichtende LED’s, wat zorgt voor een verbluffende beeldkwaliteit en een spectaculaire, meeslepende kijkervaring. Die wordt nog eens versterkt door het vrijwel randloos Infinity Screen. De 110 inch MICRO LED is voorzien van Quad Multi View, waarbij je tegelijkertijd vier schermen ziet. Dus je kunt tegelijkertijd meerdere sporten volgen, of je streamt een tutorial terwijl je gamet. MICRO LED komt ook in een 88 – en 99 inch versie beschikbaar.

Lifestyle TV: Samsungs lifestyle TV line-up bestaat uit The Serif, The Frame, The Sero en de recent gelanceerde The Premiere. Dit is een triple laserprojector met 4K-beeldkwaliteit om de ultieme thuisbioscoop te creëren. Daarnaast komt komend jaar ook een 4K QLED TV voor buiten bij.

SmartThings Cooking: Koken was nog nooit zo eenvoudig als met deze app. De Meal Planner doet aanbevelingen voor de hele week en maakt boodschappenlijstjes met de benodigde ingrediënten. De recepten worden automatisch naar de aangesloten Samsung-kookapparatuur verzonden. Zo heb je er geen omkijken meer naar en beperk je kans op foutjes.

Met AI en robotica het huishouden vereenvoudigen

Met zeven research centra over de hele wereld is Samsung al jaren voorloper op het gebied van AI en robotica. Dat resulteert in soepele huishoudelijke ervaringen en eersteklas entertainment. Denk aan wasmachines die de wascyclus en optimaal gebruik van water en wasmiddel garandeert en TV’s met een Quantum AI Processor die HD-content opschaalt naar 8K-resolutie.

Een greep uit de belangrijkste huishoudelijke innovaties voor 2021:

JetBot 90 AI+: Door objecten te herkennen bepaalt deze stofzuiger de beste route om een ruimte te reinigen. Door LiDAR- en 3D-sensoren vermijdt de JetBot 90 AI+ kabels en kleine voorwerpen, terwijl hij ook lastig te bereiken hoeken keurig schoonmaakt. Aangezien de stofzuiger voorzien is van een camera die is geïntegreerd in de SmartThings-app helpt de JetBot 90 AI+ je ook bij het in de gaten houden van je huis als je zelf weg bent.

Samsung Bot Care: Deze laatste toevoeging aan Samsung groeiende roboticalijn is ontworpen om je gedrag en gewoontes via AI te herkennen en daarop te reageren. Zodra hij je planning kent, stuurt hij je reminders en updates, zodat jij soepel en zonder zorgen door een drukke dag glijdt.

Samsung Bot Handy: Dankzij AI helpt de Bot™ Handy je om spullen van verschillende afmetingen te herkennen en op te pakken. Hij houdt daarbij rekening met het gewicht, de vorm en het materiaal waarvan het is gemaakt. Vervolgens gebruikt hij precies de kracht die nodig is om de spullen op te pakken en verplaatsen. De Bot™ Handy is een perfecte hulp bij huishoudelijke klusjes, zoals het opruimen van rommelige kamers en het uitzoeken van de afwas.

Samsung bouwt ook de Samsung Bot Retail, die je assisteert bij het supermarktshoppen, en GEMS, wat een exoskelet is dat je kunt inzetten om gezonder te worden, bijvoorbeeld via fitness.

Technologie voor een betere toekomst

Bij de creatie van een betere toekomst voor ons allemaal focust Samsung op drie kerngebieden: duurzaamheid, onderwijs en toegankelijkheid. Samsung verwacht dat deze gebieden het meest profijt hebben van technologische innovatie.

“Bij Samsung houden we er altijd rekening mee dat onze producten en oplossingen bijdragen aan een betere, duurzamere toekomst,” zegt Menno van den Berg. “Als onderdeel van de weg naar een circulaire economie vinden we het ook belangrijk dat onze producten een duurzame levenscyclus hebben.”

Galaxy Upcycling at Home: Dit nieuwe programma laat zien hoe je je oudere Galaxy-smartphone kunt hergebruiken.

Eco-verpakkingen en zonne-energie: Komend jaar breidt Samsung zijn eco-verpakkingen uit naar de QLED, UHD TV, monitor en audioproducten. In het kader van duurzaamheid werken de nieuwe QLED TV-afstandsbedieningen allemaal op zonne-energie; ze zijn zowel via de zon als binnenverlichting op te laden.
Bij het bouwen aan een duurzame toekomst spelen jonge mensen een belangrijke rol en daarom lanceert Samsung met Samsung Solve for Tomorrow en Samsung Innovation Campus twee inspirerende initiatieven voor de nieuwe generatie. De eerste moedigt jongeren aan om creatief gebruik te maken van uitdagingen in de gemeenschap en de tweede helpt studenten om technische en persoonlijke skills te ontwikkelen, zodat ze die later duurzaam kunnen toepassen in hun baan.

Tot slot presenteerde Samsung Digital Wellbeing. Deze functie helpt bij het vinden van een balans tussen ons digitale en analoge leven. Je houdt eenvoudig de tijd bij die je digitaal doorbrengt en dat helpt je om het optimale uit de dag te halen.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.