logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Samen met LEGO de zomervakantie in!

Het is bijna zomervakantie! Of je nu thuisblijft, met de auto of het vliegtuig op vakantie gaat: tijdens zo’n lange vakantieperiode is vermaak voor de kinderen welkom. En dat hoeft niet duur te zijn. De LEGO Groep is bekend van de sets, maar wist je dat er ook hele toffe series zijn? De series zijn niet alleen leuk om te kijken, maar vaak ook heel leerzaam. Eindeloos veel kijkplezier! Ideaal voor de regenachtige of te warme dagen in eigen land of tijdens een lange reis op weg naar je vakantiebestemming. We hebben de leukste zomertips voor je op een rijtje gezet.

Een nieuw begin met de vriendengroep van LEGO Friends (vanaf 6 jaar)

Ken je de nieuwe generatie LEGO Friends al? Acht vrienden die met elkaar avonturen beleven. De personages sluiten aan bij de leefwereld van kinderen en laten een diversiteit aan gender, etniciteit, fysieke en mentale kenmerken zien. Zo hebben personages afwijkende ledematen of vitiligo. Naast de set is er ook een toffe, nieuwe serie van LEGO Friends. De serie richt zich op vriendschappen, inclusief alle uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Leerzaam, super relevant en leuk! Start met het kijken van de pilot. In juni en juli zijn er splinternieuwe aflevering op YouTube verschenen (22 min per aflevering). In september, oktober en november volgen er nog meer afleveringen!

Voor alle ninja’s: LEGO Ninjago (vanaf 6 jaar)

Een stoere, spannende serie die geschikt is voor jongens en meisjes! Master Wu en zijn ninja’s Jay, Kai, Zane, Cole, Lloyd en Nya gebruiken hun natuurkrachten om het land van Ninjago te beschermen tegen hun aartsvijand Lord Garmadon en andere schurken. De strijd tegen het kwaad wacht. Zijn de Masters of Spinjitzu er klaar voor? De tekenfilms over de avonturen van deze ninja’s staan garant voor veel kijkplezier tijdens de zomervakantie. En omdat het is opgedeeld in afleveringen van 22 minuten kun je tussen de afleveringen door ook nog allerlei andere leuke (Ninja) dingen doen. En natuurlijk speel je alle avonturen na met de LEGO Ninjago speelsets!

Merchandise koop je bij:

Wegdromen met LEGO DreamZzz (vanaf 6 jaar)

De allernieuwste serie van de LEGO Groep staat volledig in het teken van dromen. Het is de eerste keer dat de speelgoedmaker een thema uitbrengt dat volledig is geïnspireerd op de manier waarop kinderen dromen. Daar is enorm veel onderzoek naar gedaan! Met de serie LEGO DreamZzz wil de speelgoedmaker het belang van dromen uitlichten en kinderen stimuleren om hun dromen tot leven te brengen en bovenal te genieten van de creatieve droomwereld. Een spannende serie die heerlijk wegkijkt tijdens de warme zomermaanden. In de schaduw met een ijsje in de hand, genieten maar!

LEGO Life Magazine (5 t/m 9 jaar)

Is jouw kind enorm LEGO fan, maar niet te vangen voor een serie? Dan is het LEGO Life Magazine een leuke optie. Het magazine om je kind mee te vermaken tijdens de zomervakantie. Het magazine staat boordevol strips met favoriete helden, puzzels, bouwopdrachten, LEGO creaties van kinderen van over de hele wereld, en alle nieuwtjes! Ouders kunnen een GRATIS abonnement aanvragen. Het magazine wordt vier keer per kaar direct bij je thuisbezorgd. Ook de verzending is gratis. Schrijf je eenvoudig in voor het Gratis LEGO Magazine via deze link.

Voor de ouders: nooit meer een bouwsteentje onder je zomerse, blote voeten

Terwijl je kind enorm druk in de weer is om met LEGO steentjes te spelen, struikel jij met enige regelmaat over de kleine steentjes. Reden genoeg om dat deze zomer ook aan te pakken. En dat kan op superleuke manieren, want de speelgoedmaker weet maar al te goed hoe je de bouwsteentjes op een originele manier kunt opbergen. Wat dacht je van deze toffe strandtas, een ideale opbergmand om mee te nemen in de auto op weg naar je vakantiebestemming.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.