logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Sam en de Schaduwridders

Sam 1 - Sam en de schaduwridders

Van de schrijver van de boeken over Niek de Groot, Lincoln Peirce, komt het eerste boek van een nieuwe reeks kinderboeken: Sam en de schaduwridders, waarin het stoere meisje Sam terugreist naar de middeleeuwen om daar een spannend avontuur te beleven. Tenminste: in het opstel dat ze moet schrijven voor haar juf. Schrijven is niet echt haar ding, maar strips maken vind ze des te leuker!

Geschiedenisles

En dus reis je samen met Sam en haar vrienden terug naar de middeleeuwen. Daar reist Sam samen met oom Berend, een minstreel (een zingende verhalenverteller) door het land. Toch weet Sam zeker: dat wil ze nooit gaan doen. Ze wil juist een ridder worden! Helaas is daar geen mogelijkheid voor. Als je vroeger een beroep had gekozen, dan zat je daar aan vast. En veel te kiezen had je niet: je deed simpelweg wat je vader of moeder deed. Scheelde ook weer een hoop schoolgeld, nietwaar?

Magisch avontuur

Natuurlijk is Sam en de Schaduwridders niet zo maar een saai geschiedenisboek vol verhalen over vroeger. Sam is namelijk een kind met een rijke fantasie. Verdwenen koningen, heksen en natuurlijk de bejaarde tovenaar Murmelijn, die de Schaduwridders zo goed mogelijk probeert te helpen… wat lang niet altijd lukt. Daarbij komen er genoeg draken en monsters voorbij, gevaarlijke tegenstanders en een heel bloeddorstige koning op de troon. Is dat niet wat veel gevraagd voor de jonge Schaduwridders?

Ga direct naar Sam 1 – Sam en de schaduwridders op BOL.com.


Recensie over Sam en de Schaduwridders

CooleSuggesties topper

Dit is het eerste avontuur van het meisje Sam, dat in De Schaduwridders een opstel schrijft over een groepje dappere kinderen die het opneemt tegen een kwaadaardige koning. Aan fantasie geen gebrek, ook de grappen blijven maar komen. Daardoor leest het boek heerlijk weg. Er zitten een paar leuke verrassingen en plotwendingen in het boek verstopt, wat het lezen nog leuker maakt. De vele tekeningen worden aangevuld met een alinea tekst zo nu en dan. Heerlijk fantasierijk, minstens zo leuk als Niek de Groot!

Score: 9Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Sam en de Schaduwridders,
Illustrator: LIncoln Peirce
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789026147456. Prijs: 15.50 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.