logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Salora AirTable: de bluetooth table speaker


Bluetooth speakers hebben we tegenwoordig allemaal wel in huis staan, maar mooi zijn ze lang niet altijd. Daar kan verandering in komen, zo vind Salora – zij kwamen onlangs met de AirTable. Dat is een retrolook bluetooth speaker met een heel bijzonder ontwerp: je gebruikt hem namelijk als bijzettafel! De speaker zelf is omhuld met een grof geweven stof. De bovenkant is voorzien van een houten blad, die overeenkomt met de drie houten pootjes. Zo staat de tafel als een huis. Maar er is meer dan dat. Want: hoe zit het met de geluidskwaliteit van de speaker?

Zes speakers

De Salora AirTable is voorzien van zes verschillende speakers, die samen zorgen voor een ruimtelijke geluidsbeleving. Zelf claimen ze 360 graden geluid, maar helaas komt dat niet helemaal uit de verf: vooral omdat de speaker later staat dan je gewend bent wordt het geluid al flink gedempt. Je hoort het 360 graden geluid wel goed wanneer je hem op gezichtshoogte houdt. De speaker is voorzien van 4x 12W speakers en 2x 20W speakers. Deze speakers geven een prima geluid, maar wel geluid waar diepte en warmte in ontbreekt. Het is redelijk vlak, zonder diepe bastonen die het geluid vol maken. Zelfs een bombastische basdreun ontbreekt, iets waar veel audiomerken een vlakker geluid mee proberen te maskeren.

Multifunctioneel

De Salora Airtable is echter meer dan een bluetooth speaker en bijzettafeltje ineen. Zo kun je de speaker opladen via een meegeleverde adapter, maar je kunt hem ook gewoon ingeplugd laten. Hij beschikt over twee USB-poorten, waarmee je smartphones of tablets kunt opladen. Naast een bluetooth verbinding kun je ook een lekkere oldschool bekabelde verbinding tot stand brengen middens de AUX-ingang. Daarvoor gebruik je een standaard 3,5mm kabel, met aan beide kanten eenzelfde stekkertje. De speaker is bovendien voorzien van een 6600mAh accu. Dat is goed voor 7 uur speelplezier op middelhoog volume, maar je kunt een deel van deze accu ook gebruiken voor het opladen van je smartphone.

Ga direct naar Salora AirTable op BOL.com.


Recensie over Salora AirTable

De Airtable is een uniek stuk voor in huis. Het gaat echter vooral om de combinatie van een bluetooth speaker met een bijzettafel die hem uniek maken. Daardoor is het een sfeervol alternatief voor zo’n standaard draagbare bluetooth speaker. Hij heeft een paar leuke functies, zoals een dubbelrol als oplaadstation voor je smartphone of tablet. De geluidskwaliteit laat echter te wensen over, zeker voor dit bedrag en het formaat van de speaker mag je daar wel meer van verwachten.

Score: 6


Informatie

Salora AirTable, Salora
Meer weten?
Prijs: 172 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.