Boek recensie: Saladebijbel, Welmoed Bezoen

saladebijbel

In Nederland zijn we in principe niet zo’n salade-eters. Wanneer zou je zoiets ook moeten eten? Als ontbijt en lunch heb je brood, ’s avonds is het groente-vlees-aardappelen… toch? Nee, natuurlijk niet! Die tijd hebben we al lang gehad. Maar toch blijft het lastig om die overstap naar salades als lunch of avondmaaltijd te maken. Inspiratie is altijd meer dan welkom – en van wie kun je in de Saladebijbel beter advies krijgen dan van groente-koningin Welmoed Bezoen?

Salades voor ieder moment

De Saladebijbel is opgedeeld in een aantal hoofdstukken, die eigenlijk gebaseerd zijn op het type salade: voor de grote trek of voor erbij, fruitsalades (hartig en zoet), meeneemsalades en natuurlijk mogen de internationale klassiekers niet ontbreken. Zo kom je in dit kookboek niet alleen de befaamde ceasars salad en de waldorfsalade tegen, maar ook een Surinaamse kokossalade en een herfstsalade met zoete aardappel, cavolo nero en hazelnoten… en nog veel meer!

Meer dan salades alleen

Het leuke is dat er ook ‘andere salades’ in staan: de salades voor op toastjes en op brood! In het )best uitgebreide) hoofdstuk Zijn dit salades? vind je een aantal van dit soort smeer/dipsalades, waarmee je naar hartelust aan de slag kunt. Wil je liever je eigen salades samenstellen? In de laatste hoofdstukken vind je recepten voor dressings, vinaigrettes, sauzen en crunchy toppers. De recepten voor de dressings en sauzen worden vanuit het boek natuurlijk ook regelmatig aangehaald – zou zonde zijn om die recepten telkens opnieuw uit te schrijven!


Ga direct naar Saladebijbel op BOL.com.

Recensie over Saladebijbel

Het is niet zo vreemd dat de saladebijbel voor het grootste deel uit vegetarische recepten bestaat, gezien Welmoeds voorliefde voor groenten. Je vind heus wel een aantal recepten met vlees, vis of schaaldieren hoor, wees maar niet bang 😉 maar het gros van de recepturen is vegetarisch. En vers. Zelfgemaakt, met versgesneden groenten en fijngehakte kruiden (voor in het boek zie je hoe je daar de beste resultaten in behaalt). Het zal misschien even zoeken zijn op de groente-afdeling om alle ingrediënten te vinden (boerenkool, bieten, cavolo nero zijn bijvoorbeeld niet overal verkrijgbaar), maar ook voor andere smaakmakers zul je misschien even moeten uitwijken naar een uitgebreide supermarkt of toko. De recepten en uitwerking daarvan is duidelijk omschreven in heldere stappen. De smaken zijn uitgesproken en verrassend, de combinaties lang niet altijd zoals je zou verwachten. Een verrassend kookboek dus, dat zich met trots tot de bijbel-familie mag toerekenen.

Score: 8


Informatie

Titel: Saladebijbel
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 496
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048865437
Prijs: 34.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.