logo-liggend-wit-donkerblauw

Saddle up met een nieuwe Ta+too voor je fiets


Fietsen is gezond en praktisch. Je kunt er mee van A naar B. Boodschappen doen, naar vrienden, naar de bioscoop, naar een restaurant. Wil dat zeggen dat een fiets maar gewoon ‘een middel’ is? Welnee! Een fiets kan inderdaad gewoon een oersaai model zijn met de beruchte matgroene lak en een eenvoudige bagagedrager, maar je kunt er nog heel veel meer van maken. Pimp je fiets om er echt een uniek item van te maken. Een onderdeel van jou als persoon.

Tattoo

Een tijdje terug schreef ik al over een uniek product van Selle Royal – je weet wel – dé zadelfabrikant, die zo’n beetje aan ieder A-merk fiets zadels levert. Je herkent ze aan de SR achter op de zadelrand. Welnu: die zijn een tijdje terug met de TA+TOO gekomen: een zadel met een identiteit. Destijds pimpte ik mijn zwarte fiets met zijn logge frame flink op met een fel-oranje zadel. Om een beetje meer undercover te gaan dacht ik er over om een beetje subtieler te gaan. Ik wordt natuurlijk ook een dagje ouder 🙂 en dus wilde ik liever een wat neutraler zadel. Maar helemaal zwart? Tja, dat is ook maar zo zwart. Mijn oog viel op een retro zadel in het zwart.

Handomdraai

Het gave van de Selle Royal Ta+too is wel dat je ‘m in een handomdraai kunt vervangen. Onder het zadel zit een draaischijfje. Geef ‘m een kwart slag en je kunt het zadel lospakken en vervangen door een andere kleur. Voor mijn retro zadel koos ik bovendien voor een handvat, wat je aan het zadel kunt bevestigen. Daaraan kun je je fiets makkelijk oppakken, maar ook de kinderen hebben een houvast als ze achter op de bagagedrager zitten. Hoe praktisch is dat?

Zadeltas

Nog een stapje praktischer: de zadels van Selle Royal zijn voorzien van een snelkoppeling, waar je verschillende accessoires aan kunt vastclippen. Een handige en compacte Saddle Bag is daar ideaal. Perfect voor bijvoorbeeld een fietsreparatiesetje, wat kleine accessoires als je een dagje op pad gaat of bijvoorbeeld een extra zonnebril – gewoon voor het geval je ‘m vergeet. En heb je het tasje niet nodig (of als je jouw fiets aan het station parkeert) pak je het tasje gewoon van je fiets af. Simpel als dat. Het reflecterende oppervlak aan de achterkant is misschien wat minder stylish, maar wel erg praktisch en veilig!

Conclusie over Selle Royal Ta+too

Een vervangbaar zadel is niet alleen cool, het levert ook een stukje diefstalpreventie op. Wie wil er nu een fiets met een half zadel? Het gros van de mensen zal het zadel echter als stijlicoon gebruiken. En dat lukt zeker. Naast een aantal hippe modellen en zadels met een uitgesproken print heeft Selle Royal ook een aantal subtielere modellen van de Ta+too beschikbaar.
Door:
Score: Selle Royal Ta+too krijgt 9 van de 10 punten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.