logo-liggend-wit-donkerblauw

Gamenieuws: RuneScape komt deze zomer naar mobiel


Iconische PC MMORPG RuneScape komt deze zomer volledig naar mobiel en is vanaf 22 april gratis te pre-orderen. Spelers die de game pre-orderen in mobiele winkels krijgen exclusieve beloningen. De game ondersteunt volledige cross-platform-gameplay en progressie tussen mobiel en desktop en komt volledig met alle quests, personages, lore en locaties van de game’s 20-jarige geschiedenis.

Runscape mobiel

Exclusieve in-game-beloningen

Spelers die zich nu inschrijven via de App Store of Google Play Store dragen bij aan het ontgrendelen van een reeks exclusieve in-game-beloningen voor de community. Er zijn vijf exclusieve cosmetische beloningen vrij te spelen, waaronder een kapsel, teleportapparaat, zwaard, huisdier en harnas. De grootste beloning is het Crux Eqal-harnas en levert een XP-boost van 50% over een periode van zeven dagen.

De aankondiging van de pre-orders komt op hetzelfde moment dat RuneScape op mobiel een van de meest succesvolle Early Access-games op mobiel aller tijden is geworden. In de afgelopen 18 maanden installeerden meer dan 2,1 miljoen mensen de Early Acces-versie van de game op Android en iOS.

Runscape rewards

“De uitnodiging om te pre-orderen en pre-registreren is een groot en spannend moment. Het is geen geringe prestatie geweest om een van ’s werelds grootste MMORPG’s naar ’s werelds grootste en meest wijdverspreide game-platform te brengen. Deze zomer zijn we klaar om spelers op mobiel te verwelkomen in een fantastische, levende wereld en hen te verbinden met een RuneScape-community bestaande uit miljoenen spelers. Onze community betekent alles voor ons. We hebben de tijd genomen in Early Access om te luisteren naar de feedback van spelers en een ervaring gecreëerd die net zo geweldig is op mobiel als op desktop. Gezien de 20-jarige geschiedenis van RuneScape, is het een monumentale prestatie om heel RuneScape op mobiel te laten draaien en we kunnen niet enthousiaster zijn voor de lancering.”

Ryan Ward, RuneScape Executive Producer

Bekijk de trailer van RuneScape op mobiel

Cross-platform-mogelijkheden

De game wordt in zijn geheel als gratis download aangeboden tijdens de lancering en biedt cross-platform-mogelijkheden. Hierdoor kunnen spelers tussen desktop en mobiele platforms switchen. De game is ook geoptimaliseerd met een mobiel-vriendelijke gebruikersinterface en heeft een visuele en operationele revisie gekregen. De weergave en bediening zijn aangepast en ook de tutorial is herwerkt. Menu’s, iconen, tekst en texturen zijn allemaal opnieuw ontworpen en gevechtsmechanismen zijn aangepast voor mobiele spelers.

Groot succes

Na 20 jaar voegt RuneScape zich bij zustertitel Old School RuneScape op het kleine scherm. De iOS- en Android-edities van Old School RuneScape zijn een groot succes, met meer dan 8 miljoen installs en een 4,8 uit 5 rating in de mobiele winkels. Het was tevens de winnaar van de BAFTA Publieksprijs voor EE Mobile Game of the Year tijdens de BAFTA Games Awards 2019.

Het is nu mogelijk om RuneScape te pre-orderen voor iOS in de App Store en te pre-registreren voor Android in de Google Play Store. De game is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Braziliaans Portugees.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.