Runescape blijft vernieuwen


RuneScape bestaat al sinds 4 januari 2001: het is daarmee één van de langst lopende online MMORPG’s ter wereld. En als je al zolang actief bent, dan moet je soms met nieuwe dingen komen… en afscheid nemen van oude platformen. Deze maand doet RuneScape allebei: Duel Arena verdwijnt en komt met een nieuw platform. Maar ook Old School Runescape sleutelt aan de weg!

Oasis Restoration

RuneScape nam eerder deze maand afscheid van de bekende Duel Arena, om plaats te maken voor de Oasis Restoration. In de Runescape-wereld wordt de Duel Arena verwoest door een vernietigende aardbeving en moeten spelers samenwerken om de ruïnes van de arena te veranderen in een rustige oase. Spelers moeten samenwerken om het gebied opnieuw op te bouwen door deel te nemen aan dagelijkse taken. Deze taken hebben beloningen die niet alleen gebaseerd zijn op hun eigen vooruitgang, maar op de vooruitgang van de hele community. Zo kun je exclusieve beloningen verdienen, bijvoorbeeld een nieuw krokodilhuisdier, een nieuwe titel, cosmetisch armor met woestijn-thema en het comfortabele en veerkrachtige ‘Gators’-schoeisel.

runescape hets oasis

Na het twee weken durende evenement staat de vernieuwde arena bekend als ‘Het’s Oasis’. Een leer- en ontdekkingsgebied met nieuwe skill-gerelateerde content voor degenen die hun Agility-, Hunter- en Farming-skills willen verbeteren. Helden staan ook de God of Death bij in twee ‘Eye of Het’-miniquests. Hierin duiken ze Het’s Tomb in en gaan ze op zoek naar een krachtig object dat de jonge goden helpt. Deze quest maakt onderdeel uit van de Elder God Wars-saga.

De Oasis Restoration is live in RuneScape op PC, Steam, iOS en Android, inclusief cross-platform-progressie en crossplay op PC en mobiel.

Merchandise koop je bij:

God Wars Dungeon

Old School RuneScape’s iconische God Wars Dungeon eindigde met de terugkeer van monsterlijke groepsbaas Nex: The Fifth General. Deze angstaanjagende eindbaas ken je misschien uit een eerder tijdperk, in januari 2011 maakte hij Old School Runescape ook al onveilig! Nu mogen spelers opnieuw de strijd aangaan in een nieuwe ontmoeting. Weet jij de baas samen met anderen te verslaan? Dan maak je kans op een aantal waardevolle beloningen.

Nex woont in de Ancient Prison onder de God Wars Dungeon. Spelers kunnen alleen het gevecht met de baas aangaan wanneer ze de Desert Treasure quest hebben voltooid en de miniquest Frozen Door hebben ontgrendeld. Deze bevroren toegang bestaat al sinds de Dungeon gelanceerd werd, maar was tot nu toe altijd gesloten. Eenmaal in de gevangenis moeten spelers een formidabel leger verslaan voordat ze Nex zelf bereiken.

De langverwachte PVM-uitbreiding kan worden uitgevochten in groepen van maximaal 80. De beste spelers kunnen zichzelf uitdagen door het in kleinere teams tegen Nex op te nemen. Door Nex te verslaan hebben spelers kans op een aantal zeer waardevolle beloningen, waaronder het Ancient Godsword, Zaryte crossbow, het iconische Torva armour set en meer. Elke speler die deelneemt aan het gevecht maakt kans op een uniek item, maar alleen de best presterende spelers maken kans op meer loot.

Alle nieuwe content die in Old School RuneScape wordt geïntroduceerd moet de steun hebben van 75% van de community. Nex: The Fifth General haalde meer dan 57.000 stemmen waarbij 90% de baas goedkeurde.

De nieuwe content is alleen voor members. Spelers kunnen member worden via www.oldschool.runescape.com. Nex is ook te zien in het langverwachte Leagues III, dat op 19 januari uitkomt.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.