logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ruimtegekte, Christopher Edge


De ruimte is een nagenoeg oneindige ruimte, waarbij er verschillende sterrenstelsels zijn. Ieder stelsel heeft een soort zon, sterren en planeten. Hoe raar zou het zijn als er in geen een van die sterrenstelsels intelligent leven zou bestaan? Ruimtegekte is het daar helemaal mee eens…

Onderontwikkeld

Sterker nog: in Ruimtegekte merkt schrijver Christopher Edge op dat er heel wat intelligente volken zijn. Maar… ze hebben naar onze planeet gekeken en besloten dat wij juist helemaal niet zo ontwikkeld zijn als we zouden willen. Toch sluipt er 12 jaar geleden een alien door het stilteschild heen, ondanks de bewaking van de Kosmische Autoriteit. Het schepsel, Ion, landt op aarde en weet zich wonderwel aan te passen aan ons bestaan. Min of meer dan. Een cultuurshock laat zich niet zo makkelijk omzeilen. Vader Ion Janssen doet nog altijd wat vreemde dingen… en daar heeft de tienjarige Jesse Janssen dagelijks mee te maken.

Vader-zoonactiviteit

Tot vader Ion Jesse meeneemt naar een kampeertochtje, om een betere band op te bouwen. Dat doen ze – heel toepasselijk – in het nabijgelegen bos, waar na het UFO-incident heel wat toerisme heeft gekregen. Er is zelfs een soort beeldentuin ontstaan met UFO’s, die door het bos zijn geplaatst. Ion wil zijn zoon net vertellen hoe de vork in de steel zit, tot het moment dat de Kosmische Autoriteit om de hoek komt zetten en Ion in de boeien slaat. Nou ja – tot ze hem via een trekstraal naar de bewakingsufo zappen… wat moet Jesse nu doen? Ja, hij gelooft dat zijn vader een alien is. Maar hoe krijgt hij hem terug?


Ga direct naar Ruimtegekte op BOL.com.

Recensie over Ruimtegekte

Ruimtegekte is een erg leuk boek, dat helemaal draait om aliens en UFO’s… maar dan wel op een best subtiele manier. Door Ion al jaren op aarde te laten leven, zie je aan hem eigenlijk niet meer dat het een buitenaards wezen is. Voor Jesse is het een bron van schaamte, zoals je zult begrijpen – en veel kinderen zullen zich in hem herkennen. Vaders doen nu eenmaal onbegrijpelijke dingen en zingen mee met liedjes alsof ze nooit anders hebben gedaan. Er zitten dus de nodige grappige situaties in. Kleine en grote zwart-witillustraties kleden het verhaal verder aan. Een tof boek voor kinderen van ongeveer 10 jaar die hun vader echt een alien vinden.

Score: 8


Informatie

Titel: Ruimtegekte
Auteur:
Illustrator: Ben Mantle
Uitgever: Meis & Maas
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789463850353
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.