logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Rudolphs tour door Nederland

In het nieuwe zomerprogramma van Meesterkok en Meester patissier Rudolph van Veen neemt hij ons mee op een ontdekkingsreis door eigen land. Rudolph reist dit voorjaar langs twaalf provincies en laat zich inspireren door bekende en minder bekende chefs, patissiers, kwekers en andere experts op het gebied van eten. Deze gepassioneerde culinaire specialisten laten Rudolph zien, proeven en ervaren wat hun provincie te bieden heeft. 

Reizen en proeven

Rudolph’s Tour door Nederland is een combinatie van een culinair reis- en kookprogramma. Iedere aflevering begint met een bezoek aan een locatie in één van de twaalf provincies en eindigt in zijn welbekende ‘Bakery’ waarin Rudolph zijn ervaring van het bezoek verwerkt tot een recept voor in onze eigen keukens. In 25 afleveringen reist Rudolph vanuit Limburg door het hele land om uiteindelijk te eindigen in onze hoofdstad, Amsterdam.

Lokale chefs en patissiers

De bezoeken variëren van de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland; Margo Reuten, die Rudolph meeneemt naar het bekende ‘witte goud’ van de beste teler in Limburg tot de enige familie in Nederland die nog volgens de oeroude techniek van het weervissen ansjovis vangt in de Oosterschelde.  Daarnaast maakt Rudolph als meester patissier uiteraard ook kennis met diverse collega-patissiers door het hele land, ieder gespecialiseerd in andere technieken en smaken. In Flevoland duikt Rudolph de groene hoek in en ontmoet hij een boerkok die hem meeneemt op zoek naar lokale moerasandijvie en hem de veelzijdigheid van deze bijzondere groente leert. Kortom, een bijzonder programma dat de verrassende culinaire veelzijdigheid van ons land laat zien. 

Rudolph’s Tour door Nederland is vanaf 21 augustus, elke werkdag om 18:00 uur te zien op 24Kitchen.

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.