logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: Rubiks Connected Cube


Er is een nieuwe kubus in het assortiment van Rubik’s, en wel een heel coole: de Connected 3×3 Smart Cube is de nieuwste kubus die je via een Bluetooth 5.0 verbinding laar koppelen met je smartphone en de bijbehorende app. Het doel? Prestaties meten zoals je die nog nooit gemeten hebt en jouw prestaties vergelijken met de beste spelers ter wereld! Ben jij klaar voor werelddominatie op het gebied van Rubik’s Kubus? Tja, je moet ergens beginnen, nietwaar? Rubik’s Connected is de klassieke kubus, maar dan opnieuw ontworpen voor de 21e eeuw: een slimme en verbonden kubus.

Alle niveaus

Nu moet je niet denken dat de Rubik’s Connected alleen voor professionals is. Nee, juist ook voor beginners is het een heel leerzame ervaring. IN de app vind je namelijk interactieve tutorials, statistieken en tips voor mensen die hun tijd willen verbeteren en geeft het daarnaast mogelijkheden voor het inzetten bij wedstrijden die op niveau zijn aangepast. Dat zorgt ervoor dat je altijd kunt spelen met gelijkgestemde spelers, ook al heb je die niet in je directe omgeving. Bovendien stelt de app casual games voor waarbij je de kubus als controller kunt gebruiken, zodat iedereen kan genieten van het klassieke speelgoed, zelfs als ze niet willen leren hoe ze het kunnen oplossen. Het gave is namelijk dat de app precies weet wat je doet en waar alle kleurvakjes zich bevinden. Dat kun je mooi zien bij het husselen van de kubus in de solo-modus, waarbij de virtuele kubus op het scherm bijna in realtime met je meedraait.

Soepel model

De kracht van de kubus zit hem trouwens niet alleen in de app en de koppeling met je smartphone. Het is ook een heerlijk model om mee te werken! De stukjes draaien op krachtige magneten, waardoor je altijd soepel kunt draaien en werken, zonder stroeve scharnieren of vervelende draaipunten. De kubus is wat zwaarder dan de normale kubus (logisch, met de ingebouwde apparatuur en magneten), dus dat is voor sommigen nog wel even wennen. Ga overigens niet de snel of de wild om met de draaiingen, de magneten zitten namelijk gewoon los – hoewel ze bij gewoon gebruik stevig blijven zitten, kan d’r wel eens een blokje ontsnappen.

Wat kun je doen met de Rubik’s Connected app?

Solo

Dit is echt een modus om te leren spelen. Hiermee oefen je jouw techniek om nog betere tijden neer te zetten. Bovendien volg je jouw voortgang met geavanceerde statistieken en spelanalyses. De app meet je spel tot op de milliseconde. Het biedt nauwkeurige gegevens voor uw oplostijd, snelheid en zetten.

Pro

In de Pro-modus kun je het tegen anderen opnemen in verschillende spelmodi, van leuke scrambling-competities (racen met ruimteschepen voor alle niveaus) tot pro’s versus gevechtswedstrijden. Doe mee met ’s werelds eerste Leaderboard en doe mee aan live competities. Je kunt in deze modus zowel vrienden als vreemden uitdagen. Om een ​​eerlijk gevecht te garanderen, herkent de app de startpositie van elke speler en begeleidt deze door een unieke reeks zetten om een ​​gemeenschappelijke startpositie te bereiken.

Challenge

minigames, missies en games van andere fabrikanten waarin verschillende aspecten van cubing zijn opgenomen om de hanteervaardigheden, instincten of eenvoudige games voor puur plezier te verbeteren.

Ga direct naar Rubik’s Connected Smart Cube op BOL.com.


Recensie over Rubik’s Connected

CooleSuggesties topper

De Rubiks Kubus gaat met dit model een vliegende start tegemoet in de 21e eeuw. De app biedt een leuke toevoeging tot het spelen – en je kunt hem ook spelen zonder de app, natuurlijk. Dankzij de app op je smartphone of tablet kun je jezelf echter wel op een fijne manier verbeteren en upgraden, waardoor je een nog betere speler wordt… en hoe goed je bent? Dat ontdekt je als je gaat meedoen in de (gratis) wedstrijden om een plekje te veroveren in het klassement. De uitvoering is geweldig, zoals je van Rubik’s gewend bent. De schrijven draaien heel soepel over de magnetische verbindingen, met een solide klik schieten de stukjes op hun plek en door de magneten voel je ook wanneer je goed zit. Ik ben enthousiast!

Score: 9


Informatie

Rubik’s Connected Smart Cube, Rubik
Meer weten?
Prijs: 59.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.