logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Roomservice, Maren Stoffels

Soms gebeuren er dingen in een vriendengroep die iedereen liever vergeet. Zo ook in de vriendengroep van Kate, waarbij zij, Fender, Lucas en Linne voor een groots avontuur komen te staan in het boek Roomservice. Dat alles heeft te maken met Isolde, die tot een jaar geleden ook tot de vriendengroep behoorde. Voordat Linne er bij kwam. Dit jaar, op Kates verjaardag, besluit Isolde om wraak te nemen op wat er allemaal is gebeurd. Er moet namelijk iemand straffen. Fender krijgt in eerste instantie de volle laag, middels mysterieuze briefjes in goudkleurige enveloppen. Hij houdt het echter geheim. Wanneer Linne ontdekt dat een jaar geleden op Kates verjaardag een ander meisje bij de vriendengroep hoorde, probeert ze navraag te doen naar de befaamde Isolde… maar niemand wil over haar spreken.

Mysterieuze wraak

aren Stoffels heeft met boeken als Escape Room al laten zien dat ze weet hoe ze op een heel subtiele manier een super spannende thriller kan neerzetten. Met Roomservice (een vette referentie naar het hotel, waar dit verhaal zich grotendeels afspeelt) laat ze bovendien zien dat er een mooie ontwikkeling zit in haar schrijfstijl. Het is een spannend boek, waarbij het ongewisse juist het spannendste element is. Je weet net genoeg om te weten dat er iets bizars is gebeurd… maar wat? Daarvoor moet je een lang broodkruimelspoor volgen! Daarbij wissel je telkens van perspectief tussen Fender, Linne en Isolde. Die wisselingen van perspectief geven je langzaam maar zeker steeds wat meer informatie prijs.

Een tikje meer standaard

Nu moet ik ook bekennen dat Roomservice wat rustiger is, wat minder luguber en mysterieus dan bijvoorbeeld Escape Room. Het is wat minder eng, wat minder creepy. Ondanks te fijnere schrijfstijl van het boek mist het dus een beetje het nekharen-overeindgevoel. Maakt het Roomservice daarom een slecht boek? Nee, natuurlijk niet! Het blijft super spannend. Het is ook de vraag of het eerlijk is om een boek te vergelijken met een eerdere titel, maar vaak hebben mensen wel een bepaald verwachtingspatroon als je een nieuw boek leest van eenzelfde schrijver. Het verhaal van Roomservice trekt je zonder meer het boek in. De vraag wat er gebeurd zou zijn blijft immers boeien!

Ga direct naar Roomservice op BOL.com.


Recensie over Roomservice

Het is goed om te zien dat er ook aandacht is voor spannende thrillers voor young adults. Het hoeft immers niet altijd fantasy en magie te zijn dat de klok slaat! Maren Stoffels heeft op dit vlak een goede naam gemaakt met haar eerdere titels, hoewel het boek Roomservice een minder luguber en creepy randje heeft. Het is absoluut spannend geschreven, door het ontbreken van informatie wil je maar een ding: doorlezen! Langzaam maar zeker vallen alle puzzelstukjes op hun plek en ontwaart zich een bizar plot.

Score: 8


Informatie

Roomservice,
Illustrator: nvt
Uitgever: Leopold, 176 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789025877484. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.