logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Relaxen in de luxe huisjes van Roompot Beach Resort Brouwersdam

Eerder dit jaar opende Roompot een nieuw vakantiepark in Zeeland: op Schouwen-Duiveland, om precies te zijn, in het plaatsje Scharendijke. Daar, aan de rand van het dorp, vind je Roompot Beach Resort Brouwersdam, met modern ingerichte lodges en tiny houses voor groepen van twee tot twaalf personen.

Weldadig genieten

Wij mochten een weekendje verblijven in de luxe wellness lodge, voorzien van airco (met de hittegolf was dat een heel fijne bijkomstigheid), hot tub, elektrische barbecue en sauna. De huisjes zelf zijn van alle gemakken voorzien. Ons vier-persoons huisje had bijvoorbeeld twee aparte slaapkamers, aan weerszijden van de tiny house. Beide slaapkamers waren voorzien van een eigen badkamer en genoeg ruimte voor het opbergen van kleding en accessoires, hoewel dat niet helemaal eerlijk was verdeeld: de ene kamer had aanzienlijk meer kastruimte dan de andere.

Modern ingericht

Als je de tiny houses en lodges ziet, krijg je al meteen een indruk van de stijl: modern, strak en een tikje eigenzinnig. De zwart-gelakte houten buitenbekleding ziet er imposant uit en voor zover ik kon zien, zijn er geen twee huisjes gelijk. Leuk is ook dat er verschillende groepsopstellingen zijn gemaakt voor huisjes. Zo zijn er een aantal huisjes bij elkaar geplaatst en omheind met een hekje, wat het ideaal maakt voor jonge gezinnen. Vooral het speeltuintje in het midden van die huisjes zal ze genoeg afleiding bezorgen. Ook zijn er familielodges, die bestaan uit een aantal kleinere lodges. Zo heeft ieder toch zijn eigen plek, maar wel met een gezamelijke binnenplaats met houtkorf en tuintafels. Heel erg leuk gedaan en een perfecte uitvalsbasis voor een reünie of groepsvakantie.

De omgeving

Als je kijkt naar de landkaart, lijkt Roompot Beach Resort Brouwersdam helemaal niet zo gunstig te liggen, helemaal aan de andere zijde van Scharendijke. Maar vergis je niet: zo groot is het dorp niet 😉 Het park is daar ook op ingericht: er is bijvoorbeeld geen parkwinkel, maar er is een enorme Plus supermarkt op een paar minuten loopafstand van de ingang. Daar kun je alles vinden wat je hartje begeert. In een ruim kwartier ben je op je gemakje naar het strand gewandeld, waar je kunt afdwalen naar een leuke haven. Je zult door het dorp heen ook de nodige restaurants en eetgelegenheden tegenkomen. De locaties die wij hebben bezocht tijdens ons korte verblijf waren vriendelijk en gastvrij. Het dorp moet het natuurlijk ook grotendeels hebben van het toerisme, maar de horeca lijkt er een goede sport van te maken om je bijzonder warm te onthalen.

Natuurlijk avontuur

Schouwen-Duivenland ligt in een natuurlijke omgeving, waar je veel kunt zien en beleven. Ga met de fiets het natuurgebied in (je kunt fietsen huren op het park) of maak een rondvaart over het Grevelingenmeer. Daar kun je heel wat vogels en misschien zelfs wel zeehonden spotten. Je kunt op verschillende plekken terecht voor watersporten en actieve bezigheden, er is een kleine dierentuin in de buurt en zelfs een museum. De dichtstbijzijnde stad is Zierikzee, maar vergeet ook Ouddorp en Renesse niet.

Energieneutraal resort

Pittig detail: Roompot Beach Resort Brouwerdam is volledig energieneutraal. Elke accommodatie op het nieuwe resort heeft twaalf zonnepanelen. In een speciaal accuhuis wordt alle energie opgeslagen die daarmee extra wordt opgewekt. Daarmee verwacht het resort een besparing te realiseren van ruim 57.000 kg CO2 per jaar, zonder op luxe en comfort te besparen. Bij de bouw van het resort is getracht om de bestaande beplanting zo veel mogelijk te sparen. Samen met de nieuwe aanplant van inheemse- en streekplanten, -struiken en boomsoorten creëert dit een groene omgeving.


Recensie over Roompot Beach Resort Brouwersdam

CooleSuggesties topper

Dat je lekker kunt uitwaaien in Zeeland is geen geheim, maar dit park maakt het nog makkelijker om even tot rust te komen en je onder de dompelen in een weldadige luxe. Roompot Beach Resort Brouwersdam is een kleinschalig park met tiny houses en lodges voor vrijwel iedere groepssamenstelling. De omgeving biedt veel mogelijkheden voor wandelen en fietsen: natuur in overvloed! De huisjes zijn luxueus ingericht volgens de moderne standaarden en compleet uitgerust met inductie kookplaat, een aangename douche en een modern interieur. Tof zijn ook de huisjes voor groepen en gezinnen, met afgeschermde speeltuintjes rondom het huisje.

Score: 9


Informatie

Roompot Beach Resort Brouwersdam
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 270 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.