logo-liggend-wit-donkerblauw

Nieuwe Roomba Combo j9+ schrobt je hele huis schoon

Soms denk je dat het niet beter of slimmer kan, komt er een fabrikant met precies dat: een betere, slimmere en praktischere variant. Zo introduceerde iRobot hun nieuwe Roomba Combo j9+ robotstofzuiger en dweilrobot en de Roomba j9+ robotstofzuiger.

Automatische schoonmaakhulp

De Roomba Combo j9+ heeft een nieuwe Clean Base Auto-Fill Dock die automatisch vuil leegt en de robot bijvult met vloeistof. iRobot maakte ook bekend dat hun nieuwe iRobot OS 7.0 de automatisering van schoonmaken optimaliseert met de toevoegingen van Dirt Detective en SmartScrub. De Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ voegen zich bij de onlangs aangekondigde Roomba Combo j5+ en Roomba Combo i5+ als onderdeel van iRobot’s uitgebreide serie van robotstofzuigers en dweilrobots die iedereen een betere manier bieden om schoon te maken zoals zij dat willen.

iRobot OS 7.0 – Maakt je huis schoon precies zoals jij dat zou doen

Het nieuwe iRobot OS is slimmer dan ooit. Het leert zichzelf nieuwe routines aan op basis van jouw gewoonten en je woning… hij houdt zelfs rekening met de seizoenen! Zo weet hij precies wanneer er vaker of nauwkeuriger schoongemaakt moet worden en wanneer jij er het minste last van hebt. Daarnaast beschik je nu over Dirt Detective en SmartScrub, waarbij de robotstofzuiger weet wanneer hij wat extra power in de strijd moet gooien. Wil je liever de touwtjes in handen houden? Dan kun je alles zelf regelen via de iRobot Home-app.

Slim in de praktijk

Een huishoudrobot moet slim en efficiënt zijn, direct naar de vuilste kamers gaan en doordacht genoeg zijn om bijvoorbeeld te weten dat het schoonmaken van een badkamervloer met een dweil als laatste moet gebeuren. Dankzij de Dirt Detective-intelligentie kan de Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ automatiseren waar schoon te maken op basis van de schoonmaakgeschiedenis. Zo hoeven gebruikers niet na te denken over wanneer de robot weer aan het werk gezet moet worden. De robot leert van eerdere schoonmaaktaken om automatisch prioriteit te geven aan vuilere kamers en past instellingen aan zoals zuigkracht, schoonmaakroutes en dweilen. Het nieuwe systeem leert je kamer 7x sneller kennen en zal proberen ze automatisch te labelen. Door die snellere herkenning zullen kleine elementen, zoals kabels, schoenen en huisdieren, makkelijker herkend en vermeden worden.

Dirt Detective brengt:

  • Overzicht van hoe schoon elke kamer is: Gebruikers van de Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ kunnen nu hun iRobot Home-app raadplegen om kamer-voor-kamer te beoordelen hoe schoon hun woning is. iRobot OS houdt schoonmaaktaken en eerdere vieze plekken in huis bij om een beoordeling te geven welke kamers de meeste aandacht nodig hebben tijdens de volgende schoonmaakbeurt.
  • Prioritering van vuile ruimtes: Op basis van welke kamers het laatst zijn schoongemaakt en welke plekken vaak extra vies zijn, zorgt Dirt Detective er automatisch voor dat de vuilste kamers worden schoongemaakt. Dirt Detective zorgt er ook voor dat de Roomba Combo j9+ robotstofzuiger en dweilrobot automatisch als laatste de badkamer schoonmaakt, zodat de bacteriën uit de badkamer niet door het hele huis worden verspreid.
  • Slimme schoonmaakvoorkeuren: Dirt Detective maakt een aangepast schoonmaakplan op basis van kamer- en vloertype, waardoor drukbezochte ruimtes automatisch een grondigere schoonmaakbeurt krijgen en minder gebruikte plekken een lichtere schoonmaakbeurt. De Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ weten zo dat er twee rondes gemaakt moeten worden in de keuken, meer zuigkracht ingezet moet worden in ruimtes waar tapijt ligt en zachter moeten stofzuigen op de gangen. De Roomba Combo j9+ kan ook automatisch meer dweilen en extra schrobben op plekken waar dat nodig is en minder op plekken waar dat niet nodig is.

SmartScrub – Kracht en druk voor een perfecte dweilresultaat

Sommige delen van het huis hebben een grondigere schoonmaakbeurt nodig, zoals een bijkeuken met keukentegels vol vieze poot- en voetafdrukken. Met de iRobot OS 7.0-updates kunnen gebruikers van de Roomba Combo j9+ en de Roomba Combo j7+ SmartScrub inschakelen in bepaalde kamers, waarna hun robot heen-en-weer schrobt met neerwaartse druk om viezigheid te verwijderen. SmartScrub pakt hardnekkig vuil zoals viezigheid aan met 2x harder schrobben.²

Krachtigere robot

Naast softwarematige upgrades heeft de Roomba Combo j9+ robotstofzuiger ook een aantal fysieke verbeteringen meegekregen. Zo is het ontworpen om vuil, haar van huisdieren en rommel met precisie aan te pakken. Het 4-staps schoonmaaksysteem en de unieke Dual Rubber Brushes zorgen voor een 100% sterkere zuigkracht en dweilen met een constante neerwaartse druk. D.R.I. (Dry Rug Intelligence) van iRobot betekent dat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat hun Roomba Combo j9+ zelfs hoogpolige vloerkleden schoon en droog houdt. Dit is mogelijk dankzij het unieke Auto-Retract Mopping System dat de dweil naar de bovenkant van de robot tilt wanneer een tapijt wordt gedetecteerd om natte vlekken te voorkomen.

Roomba Combo j9+ Clean Base Auto-Fill Dock

De nieuwe, stijlvolle Clean Base® Auto-fill Dock ondersteunt de Roomba Combo j-serie robotstofzuiger en dweilrobot meer dan ooit. Het station kan tot 60 dagen lang vuil legen en tot 30 dagen lang vloeistof bijvullen voor autonoom schoonmaken. Het Clean Base Auto-fill Dock is gemaakt van premium materialen met een houtachtige bovenkant die dienst doet als bruikbaar oppervlak, en bevat ook een plek om extra zakken en dweilpads op te bergen. iRobot’s stilste Clean Base Dock tot nu toe is zorgvuldig ontworpen om minder geluid te produceren tijdens het legen van vuil en stof en bijvullen van vloeistof.

Prijzen en beschikbaarheid

De Roomba Combo j9+ en de Roomba j9+ zijn vanaf vandaag via pre-order verkrijgbaar via www.irobot.nl. De Roomba Combo j9+ kost €1399 en de Roomba j9+ kost €999.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.