logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ronja de Roversdochter komt naar Netflix

Netflix onthult de eerste beelden en releasedatum van “Ronja de Roversdochter”, gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Astrid Lindgren. Het eerste deel van de serie zal vanaf 28 maart beschikbaar zijn op Netflix.

streaming-banner-netflix

Een van de meest geliefde Zweedse verhalen

In deze uitgebreide, maar toch trouwe herinterpretatie van het klassieke verhaal, geschreven door Hans Rosenfeldt (bekend van “The Bridge” en “Marcella”) en geproduceerd door Filmlance, worden kijkers opnieuw meegenomen in een van de meest geliefde verhalen van Zweden.

De serie zal in twee delen verschijnen, waarbij Deel 1, bestaande uit afleveringen 1-6, op 28 maart wordt uitgebracht, gevolgd door Deel 2, afleveringen 7-12, later in 2024.

Trailer van Ronja de Roversdochter

Over Ronja de Roversdochter

Ronja de Roversdochter volgt de avonturen van een geestig en opstandig meisje geboren in een bende van rovers in een middeleeuws Scandinavisch kasteel. Naarmate Ronja opgroeit, ontdekt ze het magische, maar gevaarlijke bos met al zijn vreemde en mysterieuze wezens. Toch voelt ze zich meer thuis in het bos dan in het enorme kasteel. Wanneer Ronja de jongen Birk ontmoet van een rivaliserende bende, markeert dit het begin van een duistere familievete en ontstaat er een verboden vriendschap. Dit allemaal terwijl een beruchte rentmeester arriveert om het bos voorgoed van rovers te ontdoen.

Cast

  • Kerstin Linden (Ronja)
  • Jack Bergenholtz-Henriksson (Birk)
  • Christopher Wagelin (Mattis)
  • Krista Kosonen (Lovis)
  • Sverrir Gudnason (Borka)
  • Maria Nohra (Undis)
  • Pernilla August (Valdir)
  • Vera Vitali (Cappa)
  • Johan Ulveson (Noddle-Pete)

Productie

Geschreven door: Hans Rosenfeldt (gebaseerd op het boek van Astrid Lindgren)
Geregisseerd door: Lisa James Larsson
Producenten: Bonnie Skoog Feeney en Mattias Arehn
Genre: Family, fantasy, adventure
Afleveringen: 6 (Part 1)

De serie is geproduceerd door Filmlance International, een onderdeel van Banijay, in co-productie met Viaplay, Film i Väst, Ahil, ARD Degeto, en met steun van de Europese Unie en Creative Europe.

streaming-banner-netflix

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.