logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Verken de wereld met een rondreis


De zomervakantie zit er alweer op, maar dat wil niet zeggen dat je niet stil hoeft te zitten, wachtend op de volgende zomer! Sterker nog: in veel gebieden kun je beter in het Nederlandse naseizoen op vakantie gaan. Helemaal trending zijn reizen naar Thailand en Indonesië. Maar hoe bezoek je deze landen het best, en wat moet je absoluut gezien hebben?

Rondreizen

De grootste uitdaging in een vakantie naar deze landen zit hem in de afstand. Je bent heel wat vlieguren verder voor je op de plaats van bestemming bent aangekomen. Het is dan ook niet zo aannemelijk dat je er regelmatig zult terugkeren. Vaak is een reis naar deze gebieden een eenmalig avontuur, hoe mooi de landen en omgevingen ook zijn. Hoe bezoek je dan alle hotspots in deze gebieden? Juist: middels een georganiseerde rondreis! Zo weet je zeker dat je de belangrijkste en mooiste plekken hebt gezien en ervaren.

Bezoek Thailand met een expert

het reizen naar verre en onbekende oorden is een avontuur op zich. Zo’n avontuur brengt veel nieuwe ervaringen met zich mee, maar kan zich ook tegen je keren. je spreekt immers de taal niet, laat staan dat je bekend bent met alle gebruiken. Boek je echter een rondreis Thailand, dan mis je misschien een beetje van het avontuurlijke element, maar geniet je wel van onvergetelijke ervaring en de zekerheid van een ervaren gids aan je zijde. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je zonder problemen van Chiang Mai naar Bangkok reist, niet opgelicht wordt als je per tuktuk reist en onbezorgd kunt genieten van het prachtige weer op een tropisch eiland. Je zult de fantastische trekpleisters als Ayutthaya en Sukhothai bezoeken, alle tekst en uitleg krijgen die je wil en bovendien kun je er voor kiezen om trektochten te maken langs bergvolken in Noord Thailand, die redelijk verstoken zijn van toeristische aandacht. 

Indonesië verkennen

Een ander populair land om te bezoeken is Indonesië. Logisch, de tropische eilanden zijn onlosmakelijk verbonden met ons land en de duizenden tropische eilanden  spreken zonder meer tot de verbeelding. Zo heeft ieder eiland zijn unieke uitstraling, flora en fauna. Java, Bali en Sumatra zijn de grootste eilanden en zijn al compleet verschillend van elkaar .Laat staan die honderden eilanden daar omheen! Indonesië is een geweldig land (je kunt eigenlijk beter over gebied spreken) om te ontdekken. Een paradijs voor natuurliefhebbers, waar je geweldig kunt fietsen en wandelen. Ook hier is het heel avontuurlijk om zelf op pad te gaan met je rugzak als bagage, maar een rondreis Indonesië is zeker aan te raden. Zo kom je langs alle mooie plekjes, zonder dat je zelf het wiel moet uitvinden. Je bezoekt de Bromo-vulkaan wanneer hij op zijn fotogeniekst is, wandelt veilig door de jungle en bezoekt de mooiste dorpjes. Dat wil jij toch ook?

Wat zijn de voordelen van een rondreis?

Rondreizen zijn geweldige manieren om op vakantie te gaan. Bij het boeken van een rondreis krijg je een duidelijk beeld van wat je vakantie gaat inhouden. Wil je een culturele vakantie waarbij je duikt in de geschiedenis en het dagelijks leven van de bevolking, wil je je juist richten op de natuur en omgeving van land, of wil je gewoon alle mooiste plekjes bezoeken dat een land je te bieden heeft? door de juiste rondreis te kiezen weet je zeker dat je aan je trekken komt. Daarbij profiteer je van een zorgeloze vakantie, waarbij alle organisatorische elementen voor je uit handen worden genomen. Je hebt een ervaren gids binnen bereik, die je antwoord kan geven op al je vragen. Bovendien heb je een aanspreekpunt in situaties waarbij het even niet volgens planning gaat. Zijn er bijvoorbeeld grote wegen afgesloten? Dan hoef jij je niet druk te maken over een alternatieve route. Ben je onzeker over waar je veilig kunt eten? De gids weet de weg! Zo voorkom je problemen en teleurstellingen op reis.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.