logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Win vrijkaarten voor de romantische film Float

Waverly (Andrea Bang) dacht dat haar toekomst al volledig was uitgestippeld. Na een zomer bij haar ouders in Taipei zou ze als geneeskundestudent in Toronto beginnen. Maar wanneer haar plannen onverwacht gewijzigd worden en ze impulsief besluit om naar een klein Canadees kuststadje te gaan, wordt haar toekomst plotseling minder zeker. Hier ontmoet ze de knappe, lokale badmeester Blake (Robbie Amell). Nadat hij haar heeft gered van verdrinking op een zomers strandfeest, biedt Blake aan om Waverly te leren zwemmen. Naarmate de zwemlessen vorderen, bloeit er onverwachte liefde op tussen de twee. Maar past Blake in de toekomstplannen van Waverly of zal dit hen uit elkaar drijven?

Bekijk de trailer van Float

Acteurs van Float

 • Waverly – Andrea Bang
 • Blake – Robbie Amell
 • Rachel – Michelle Krusiec
 • Jesse – Andrew Bachelor

Over de personages

 • Waverly Liu (23)
  Waverly emigreerde met haar ouders naar Chicago toen ze zes jaar oud was. Toen ze opgroeide, bracht ze vele maanden door onder de hoede van ingehuurde hulp, terwijl haar ouders regelmatig voor zaken naar China terugkeerden. Slim, geestig… een beetje neurotisch, Waverly streeft haar doelen na en heeft onderweg een aantal belangrijke, nuchtere lessen gemist, waaronder zwemmen. Deze zomer, terwijl ze zwemlessen krijgt van Blake, moet Waverly zich openstellen om echt contact te maken met de mensen om wie ze geeft. Door in het reine te komen met de verlatenheid die ze van haar ouders heeft gevoeld, en door haar eigen waarde te erkennen, zal ze eindelijk merken dat ze er echt bij hoort.
 • Blake Hamilton (28)
  Als we Blake ontmoeten, lijkt hij een zorgeloze vrijgezel: hij is knap, hij is populair, hij is… op 28-jarige leeftijd nog steeds een badmeester. Maar de waarheid is dat hij op 18-jarige leeftijd zijn beide ouders verloor, en voor de De afgelopen tien jaar was hij de enige voogd van zijn zus Isabel. Gedurende de zomer zien we Blake herhaaldelijk ruzie maken met zijn zus, terwijl hij moeite heeft om zijn gevoelens voor Waverly te beheersen. Hoe kan hij als Isabel’s voogd verliefd worden op iemand die niet in deze stad woont? Blake moet zijn verdriet om zijn ouders onder ogen zien, zijn rol als ouder voor Isabel loslaten, zichzelf toestemming geven om verliefd te worden en zijn eigen leven leiden.
 • Rachel Liu (39)
  Rachel is Waverly’s vervreemde hippietante die al jaren in Tofino woont. Alleenstaand, zorgeloos en gepassioneerd. Rachel is kunstenaar en heeft de opdracht gekregen om deze zomer een grote muurschildering in de stad te schilderen. In tegenstelling tot de strenge en emotieloze ouders van Waverly zal Rachel haar niet vertellen wat ze moet doen, maar haar in plaats daarvan aanmoedigen diep te graven om haar eigen keuzevrijheid te vinden, oog in oog te komen met haar eigen verlangens en deze vervolgens moedig na te streven.
 • Isabel Hamilton (17)
  Blake’s zusje Isabel is 17 en wordt 18. Het is de zomer na de middelbare school, en ze gaat er zeker het beste van maken. Hoewel ze van Blake houdt, is hij aanmatigend geworden sinds ze een tiener was, en haar frustratie heeft zich gemanifesteerd in haar rebellie tegen hem. Wanneer Waverly in beeld komt, ontwikkelt Isabel een verwantschap met haar, en door hun band krijgt Isabel begrip voor haar broer en kan ze hem eindelijk zeggen: ‘Ik ben nu volwassen. Ik heb jou niet nodig als ouder, ik heb alleen mijn grote broer nodig.
 • Lena Fletcher (28)
  Lena is geboren en getogen in Tofino en is inmiddels 8 maanden zwanger en getrouwd met haar vrouw Van. Lena en haar tweelingbroer Jesse zijn al sinds hun babytijd bevriend met Blake; ze zijn in wezen familie. Lena is nu eigenaar van het familierestaurant: het beste Caribische eten in de stad. Warm en nuchter herkent Lena Waverly al snel als een buitenstaander en aarzelt niet om Waverly te betrekken bij haar babyplanningsproces en haar aanstaande babyshower.
 • Jesse Fletcher (28)
  Jesse is Lena’s vrolijke tweelingbroer en Blake’s beste vriend sinds haar kindertijd. De afgelopen jaren heeft hij als software-ingenieur in Toronto gewerkt. Deze zomer is Jesse terug om zijn zus te steunen bij haar plannen voor de komst van haar eerste baby, en de hechte vrienden worden bij deze zeldzame gelegenheid herenigd. In tegenstelling tot Blake zijn Lena en Jesse allebei goed op weg naar volwassenheid. Hoewel Jesse zich zorgen maakt dat Blake vastzit, sympathiseert hij ook met hoe moeilijk de dingen zijn geweest, en daarom kiest hij ervoor om Blake aan het lachen te houden in plaats van eerlijk tegen hem te zijn.

Winnen

Float is vanaf 28 maart te zien in de Nederlandse bioscoop. Wij mogen 3x 2 vrijkaarten verloten. Vul dus snel ons winformulier in! Dat kan tot en met 03 april.

Deze prijsvraag is afgelopen


Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.