logo-liggend-wit-donkerblauw

Haal de romantiek in huis met kaarsen

Hoewel de winter zo zijn charme heeft, gaat er voor mij niets boven de lente en de zomer. Eindelijk langer licht, warmere dagen en avonden rondom de barbecue! Dat brengt weer een heel nieuwe dynamiek met zich mee. Toch kun je deze periodes ook makkelijk knus en romantisch maken, net als de zomer. Je hebt dan wel geen dikke wollen truien, maar met een sfeervolle kaars maak je ieder moment een stukje gezelliger. Aarzel dus niet en ga meteen (online) kaarsen kopen!

kaarsen

Voor ieder moment

Het klinkt misschien als een promopraatje, maar met kaarsen maak je alles een stukje gezelliger. Denk maar eens aan een gezellige lunch of diner, als daar vroeg aan tafel schuift. Het personeel is dan nog een beetje aan het voorbereiden en komt met een kaarsje voor op tafel. Dat zachte licht, speelse flakkeren en de subtiele warmte voegt toch meteen iets toe aan het moment? Zet dus eens wat vaker kaarsen op tafel tijdens het eten, bij een avondje voor de televisie of buiten op tafel in de zomer. Je zult er geen spijt van krijgen!

Eigen stijl

Nu zijn er natuurlijk heel veel verschillende soorten kaarsen. Welke moet je nemen? Nou, daar kun je helemaal je eigen draai aan geven. Laat je vooral leiden door de kandelaars die je in huis hebt. Heb je klassieke kandelaars, dan kun je kiezen voor lange dinerkaarsen of druipkaarsen. Heb je theelichthouders, dan is die keuze snel gemaakt 😉 hoewel je er ook stompkaarsen in kunt zetten met de juiste diameter. Voor buitenkaarsen is het wat lastiger. Ga daar voor stompkaarsen of theelichten in een glazen bak (windlicht), zodat ze niet direct uitwaaien. Je kunt ook drijfkaarsen in een grotere glazen schaal leggen, met wat hogere randen. Het speelse effect van de wind en het ronddwalen van de kaarsen is een heel grappig gezicht.

Wil je het jezelf makkelijker maken? Kijk dan eens naar refill-kaarsen. Dat zijn kaarsen in een kunststof koker. Ze zijn eigenlijk bedoeld voor de horeca, om makkelijk kaarsen in windlichten of lantaarns te vervangen, maar voor thuis zijn ze ook heel praktisch en zowel binnen als buiten te gebruiken! Laat je vooral leiden door je stijl. Je kunt kiezen voor gekleurde kaarsen, zodat je ook overdag een leuk kleuraccent hebt, speelse figuurkaarsen, rustieke druipkaarsen of imposante stompkaarsen. De keuze is aan jou!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.