logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Rolling Square Hyphen 2 true wireless earbuds

Hyphen 2 is het nieuwste model true wireless earbuds van Rolling Square, die na het succes van hun eerste setje oordopjes geen problemen hadden om steun te krijgen voor hun kickstartercampagne. De dopjes hebben een modern en lekker eigenwijs ontwerp. Vooral de rubber oordopjes vallen daarbij op – je krijgt maar liefst 6 paar meegeleverd. Dankzij de laadcassette heb je bovendien een indrukwekkende gebruiksduur van 36 uur!

Het uiterlijk van de Hyphen 2

De Hyphen 2 oordopjes zien er strak en modern uit. De oordopjes zijn beschikbaar in drie kleuren: zwart/grijs, rood en roze. Aan de buitenkant van de mat afgewerktde oordopjes zie je een eigenwijs steeltje naar onder steken, dat met een strakke lijn is afgewerkt. Dat steeltje heeft een dubbelfunctie als aanraakgevoelige bediening: de hoogglans strip op de bovenkant gebruik je om je smartphone of tablet mee te bedienen. Bovenop zie je een klein rooster, dat is een extra microfoon. Bij de set krijg je 6 dopjes meegeleverd, die moeten zorgen voor de meest optimale pasvorm. Drie daarvan zijn van rubber, drie daarvan zijn gemaakt van foam. Ikzelf vond de rubber dopjes weinig flexibel, ze keerden te krachtig terug naar hun oorspronkelijke vorm en duwden zichzelf daardoor telkens uit mijn oor. De foam dopjes hadden dat probleem niet. Voor mij waren de foam dopjes, maat M, de beste match. Dankzij het zachte foam is de pasvorm prima in orde, hoewel de dopjes een tikje naar beneden neigen. Daardoor wordt de bas een tikje onderbelicht tijdens het luisteren. De dopjes sluiten overigens erg goed af, waardoor omgevingsgeluid tot een minimum wordt beperkt. Je zou ze zelfs kunnen gebruiken om omgevingsgeluid te filteren in een drukke omgeving, door ze gewoon in je oren te stoppen zonder muziek te luisteren.

Gebruik

De oordopjes zelf hebben een ingebouwde accu die een imposante 9 uur mee kunnen. Daarbij moet je wel rekening houden met het feit dat ze niet beschikken over ANC, zoals veel concurrenten. Aangezien die ANC best veel energie kosten, moet je dus altijd kijken naar de accuduur van die dopjes zonder ANC. Appels met appels enzo. Maar ondanks die kanttekening: 9 uur is echt lang. Je kunt ze dus een hele werkdag inhouden, zonder dat ze er de brui aan geven. Met het meegeleverde opbergdoosje kun je de dopjes nog eens 3x volledig opladen. Met gekleurde lampjes zie je hoeveel energie de oplaadcassette nog heeft. In totaal heb je dus 36 uur aan muziek binnen handbereik! De oplaadcassette kun je opladen via een meegeleverde USB-C kabel, maar ook via iedere draadloze Qi-compatible oplader (die je misschien ook voor je smartphone gebruikt?). Altijd een leuke feature!

De bediening

Je bedient de Hyphen 2 oordopjes met aanraakgevoelige delen op de oordopjes. Met een enkele tik op het linker- of rechterdopje pauzeer je de muziek of ga je verder met afspelen, neem je gesprekken aan of beëindig je ze juist. Pluspunten zijn de mogelijkheid om het volume te regelen met aanrakingen (dat zie je lang niet altijd bij tws oordopjes) en door de springen naar het volgende of vorige nummer.

  • Play / pause – Eén keer tikken op een willekeurig oordopje;
  • Volgende nummer – Dubbeltik op rechter oordopje;
  • Vorig nummer – Dubbeltik op linker oordopje;
  • Volume harder – Rechter oordopje ingedrukt houden;
  • Volume zachter – Linker oordopje ingedrukt houden;
  • Telefoongesprek opnemen – Eén keer tikken op willekeurig oordopje;
  • Telefoongesprek afwijzen – Dubbeltikken op willekeurig oordopje;
  • Telefoongesprek ophangen – Dubbeltikken op willekeurig oordopje;
  • Voice-assistent aanroepen – Driemaal tikken op willekeurig oordopje.

Het geluid

En dan tot slot komen we bij het geluid van de Hyphen 2 true wireless earbuds aan. De geluidsbeleving wordt natuurlijk voor een groot deel bepaald door de pasvorm. Dankzij de zes meegeleverde dopjes zit er zeker een set bij die op jouw oren is toegespitst. Voor ons waren het de foam dopjes, die prettig afsluiten en zorgen voor een goed draagcomfort. De Hyphen 2 levert een neutraal, aangenaam geluid op, dat geschikt is voor zowel muziek, luisterboeken als films. Een belangrijke combinatie. Veel sets zijn tegenwoordig behoorlijk ‘bass heavy’, waardoor ze eigenlijk alleen maar voor muziek geschikt zijn. Met deze dopjes kun je het hele internet aan!


Ga direct naar Hyphen 2 tws op BOL.com.

Recensie over Hyphen 2 tws

Deze oordopjes kiezen voor zichzelf een uniek plekje in de markt. De matte afwerking en moderne styling maken ze uniek qua vormgeving. De pasvorm is niet briljant, voor mij kostte het even zoeken naar de juiste dopjes – en dan nog blijf je ze wel voelen. Ze zitten wel comfortabel, maar we hebben prettigere dopjes gevoeld. Het geluid is prima in orde, zeker voor deze prijsklasse. Het is neutraal en vol, zonder kritiekpunten of heikele delen in de frequentie. Dat je passieve ruisonderdrukking krijgt met oordopjes is vrij standaard (je stopt ze immers IN je oor), maar dankzij de foam tips sluiten ze nog wat beter af. Draadloos opladen, een accuduur van 36 uur: te gekke functies binnen deze prijsklasse.

Score: 8


Informatie

Hyphen 2 tws
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 99.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.