logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Roken met een smaakje: over e liquids


E sigaretten zijn een mooi middel om af te bouwen met je roken. Het grote voordeel is dat je niet langer de rook van smeulende tabak inhaleert. Dat levert je al direct een aantal voordelen op, waaronder betere reuk en smaak, maar je bent vooral ook verlost van die vervelende rooklucht die overal in blijft kleven. Je omgeving zal je dankbaar zijn! Met verschillende smaken e liquid kun je bovendien een aangename variatie aanbrengen in de smaken en geuren van je e sigaret.

Verrassende smaken e liquid

De e liquids smaken zorgen voor een unieke ervaring tijdens het roken. Je koopt zo’n e liquid navulling snel en eenvoudig bij je online webshop, waarbij je een ongelooflijke keuze hebt, van de populaire menthol tot fruitige smaken als vanille of watermeloen, maar ook stoere smaken als koffie of van verschillende tabaksoorten behoren tot de optie, voor het geval je toch erg verknocht bent aan de smaak van tabak. En zelfs dan profiteer je van het effect van het inhaleren van damp in plaats van rook: het blijft veel minder in bijvoorbeeld je kleding of woonkamer hangen. Veel merken hebben vergelijkbare smaken, maar wisselen in kwaliteit en de verhouding in de samenstelling. Populaire merken zijn Millers Juice, Veep en Edge.

Nederlandse makelij: Millers Juice

Millers Juice is het enige merk e liquid dat in Nederland gefabriceerd wordt. Daarbij kun je vertrouwen op de strenge Nederlandse wet- en regelgeving en kwaliteitsnormen. Millers Juice heeft zijn producten ingedeeld in vier groepen. Daarbij verschillen niet alleen de smaken, maar ook de verhouding in de vloeistof. Die wordt namelijk weergegeven als een verhouding tussen PG en VG. Hoe hoger de VG, des te zoeter zijn de smaken en des te beter is de dampontwikkeling. Ook is een e liquid met een hogere VG zachter voor je keel.

  • Silver Line is de goedkoopste lijn van Millers Juice. Hier vind je de meest bekende smaken. Deze e liquids hebben een hoog PG gehalte van 70%.
  • Chrome Line bestaat uit 10 verschillende e-liquids. De smaken zijn wat simpeler dan bij de Gold Line maar de vloeistoffen bevatten meer VG dan de Silver Line. 
  • Platinum Line is een verzameling van klassieke smaken van hoge kwaliteit. Deze vloeistoffen bestaan uit 50% VG.
  • Gold Line is een premium lijn. De vloeistoffen bevatten 50% VG en maken gebruik van meerdere aroma’s waardoor de smaken voller en dieper zijn.

Een slotwoord

Laten we eerlijk zijn: roken is en blijft ongezond. Rook je niet, dan is ook het roken met een e sigaret en het gebruik van e liquids niet aan te raden. Ben je nu een verknocht roker, dan is het overstappen naar een e sigaret minder schadelijk voor je gezondheid. De voordelen zijn in verschillende wetenschappelijke onderzoeken aangetoond, hoewel er ook nog genoeg onderzoeken gaande zijn die zich richten op de lange-termijneffecten van het gebruik van e sigaretten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.