logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De ROG Ally: Windows Gaming Handheld

Republic of Gamers laat zien dat je werkelijk overal kunt gamen met de ROG Ally: een krachtige handheld waarmee je al je games in topkwaliteit kunt spelen. Wanneer zij maar willen. Laten we eens kijken naar deze nieuwe gameconsole!

Specificaties van de ROG Ally

De ROG Ally draait op Windows 11. De gamekracht is afkomstig uit de AMD Ryzen Z1-processor met RDNA 3-graphics, die ervoor zorgt dat de ROG Ally zowel AAA-games als Indie-games met gemak kan draaien. De handheld wordt op temperatuur gehouden door Zero Gravity, het thermische systeem van ROG dat twee ventilatoren gebruikt met extreem dunne vinnen. Het aanraakgevoelige Full-HD beeldscherm heeft een verversingsratio van 120Hz (met adaptive sync). Het scherm heeft een helderheid van 500 nits, zodat je altijd goed ziet wat er op het scherm gebeurt – of je nu binnen of buiten bent. Het toestel weegt 608 gram en is daarmee niet de lichtste, maar dankzij de ergonomische handgrepen zou het volgens ROG geen probleem zijn om langdurige speelsessies te plannen.

Windows 11

De ROG Ally draait op Windows 11 en dat betekent dat alle standaard Windows-gamebibliotheken en -streamingservices toegankelijk zijn. Zo heb je toegang tot een eindeloze hoeveelheid (nieuwe) games op één plek. Je bedient de ROG Ally door middel van het touchscreen of met behulp van de joysticks. Om na aanschaf direct een vliegende start te maken bundelt ROG maar liefst 90 dagen Game Pass Ultimate gratis. Je kunt dus onmiddellijk aan de slag met honderden games.

Armoury Crate, aangepast voor de ROG Ally

Ook gaat de lancering van de ROG Ally gepaard met een speciale editie van Armoury Crate: software die spelers kunnen gebruiken om (game)instellingen volledig naar hun hand te zetten. Deze software is aangepast naar de functionaliteiten van de ROG Ally en beschikt over een toggle om performance modes in te schakelen, een game launcher, in-game monitoring software, Aura Sync-ondersteuning en meer.

Ergonomisch ontwerp

Gewicht en ergonomie zijn essentieel in het ontwerp van de handheld. De ontwikkeling van de ROG Ally heeft dan ook net zo lang geduurd tot het engineering-team tevreden was over zowel de vorm als het gewicht van de ROG Ally. Het resultaat is een machine geworden die boordevol power zit, slechts 608 gram weegt en prettig in de hand ligt. Dit is mede te danken aan Ally’s ergonomische handgrepen. Deze zijn aan de achterzijde ontworpen met een driehoekige textuur om de speler controle te geven vanuit meerdere posities. Tot slot is ervoor gezorgd dat de handpalmen niet van de handheld afglijden door lijnen in het ontwerp aan te brengen – geheel in ROG-stijl.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.