logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Robomow maait je gras helemaal automatisch


Robomow-maaier

Grasmaaien is niet mijn favoriete bezigheid. Sterker nog: de 8 m² gras die onze tuin rijk was is vorig jaar verdwenen en omgeturnd tot een moestuin. Het verzorgen van gras bleek namelijk lastiger dan gedacht (waarbij een klein oppervlak als dit wellicht lastiger is dan een groot grasveld waar oneffenheden minder opvallen), maar vooral het maaien van het gras wierp telkens enorme psychische obstakels op. Het uit de schuur halen van ons duwmaaiertje, het opharken van het gemaaide gras en die korte sprietjes die weken lang genoeg over de stoep uitwaaien… Misschien ken je deze frustraties wel!

Toen had ik echter nog niet gehoord van Robomow. Als die eerder op mijn pad had gekomen, dan hadden mijn jongens nog steeds een stukje groen in de tuin om op te ravotten, in plaats dat ze heel voorzichtig moeten doen met mijn nieuwe heiligdom dat Moestuin heet. Robomow is een fabrikant die zich uitsluitend op robotgrasmaaiers focust. Het woord Robot doet al meteen onze oren spitsen! De robotmaaiers van Robomow zijn geïnspireerd op de wens om mensen als ik, om ons te verlossen van het &*!@#klusje van het grasmaaien. Robotmaaiers werken geruisloos, zijn volledig zelfstandig, snel, sterk, slim en eenvoudig in gebruik. Daarnaast zijn de Robomow-maaiers eenvoudig via Bluetooth op afstand te bedienen met een smartphone. Daarbij wordt meteen informatie verzameld, en die data wordt gebruikt om het maaien nog sneller en beter te laten verlopen.

Het werkt heel eenvoudig: je maakt een soort afrastering met pinnen die je in het gras steekt, stelt een schema in waarin de maaier zijn werk moet doen en je bent al klaar. Het mooie van de Robomow is dat ook de randjes en kantjes netjes worden bijgewerkt (weet je nog, alles netjes bijknippen met een schaar, of met een kantmaaiertje rondzwiepen?). Het oplaadstation van je trouwe maaivriend kan gewoon buiten staan, bijvoorbeeld in een hoekje van je gazon of in de border. De Robomow gaat na zijn werk netjes terug zijn hok in om bij te tanken. Zo staat hij altijd paraat voor actie, precies op de momenten dat jij dat graag wil. Je kunt zelfs meerdere zones instellen, voor het geval je op verschillende plekken in je tuin wat gras hebt groeien. En omdat de Robomow regelmatig over je gras zoeft, zijn de afgesneden stukjes gras zo kort, dat je ze gewoon kunt laten liggen.

Robomow is een merk van Friendly Robotics, een bedrijf dat is opgericht in 1995. De producten van Friendly Robotics worden verkocht in Europa, de VS en Canada. Robomow heeft verschillende modellen die geschikt zijn voor elk type tuin en zijn beschikbaar voor verschillende oppervlakte gazons. Een Robomow grasmaaier is verkrijgbaar vanaf €1.099,- euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.