logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Robin Hood

Sommige verhalen en legendes heb je al zo vaak gehoord, die ken je zo’n beetje van buiten. Daarom is het dapper wanneer er een nieuwe draai wordt gegeven aan zo’n klassieker. Een draai waarbij je toch even nieuwsgierig wordt en de film helemaal uitziet. Niet alleen vanwege de spanning en het spektakel, maar ook om te zien wat voor nieuwe wendingen en verrassingen er in de film verwerkt zijn. Wij keken vol spanning naar de nieuwe versie van Robin Hood!

Luxeleventje op losse schroeven

Het knappe van Robin Hood, is dat het een paar feitjes en weetjes van weleer verwerkt tot een nieuw verhaal. Zo speelt het verhaal van Robin Hood zich af tijdens de kruistochten, waarin Christelijke ridders met harde hand ongelovigen tot inkeer wilden brengen. De edelman Robin van Loxley lijkt het in eerste instantie allemaal voor elkaar te hebben, tot hij wordt opgeroepen om als kruisvaarder ten strijde te trekken. Aan het hoofd van de campagne staat de Sheriff van Nottingham, die wordt gezien als een bezield man en goed inwoner van Nottingham.

Alles kwijt

De strijd gaat hem niet in de koude kleren zitten. Er is een felle oorlog gaande, waarbij bizar wapentuig is ontwikkeld dat veel levens kost. Vooral het moorden van de gevangenen stuit hem tegen de borst, wat hem er ook toe zet om een van de meer gevaarlijke gevangenen te bevrijden. Als Robin jaren later terugkeert naar zijn dorp, blijkt hij missing in action te zijn geweest. Zijn vrouw heeft een ander, zijn bezittingen ingenomen door de sheriff. In zijn verlaten huis doet hij zijn best om er iets van te maken. Tot hij John ontmoet, de man die hij heeft bevrijd. Deze Moor traint Robin nog verder en leert hem de kneepjes van het strijdersvak. Samen trekken ze ten strijde om te stelen van de rijken en dat te doneren aan de armen. Al snel staat hij bekend als de ongrijpbare dief genaamd ‘Robin Hood’…

Ga direct naar Robin Hood op BOL.com.


Recensie over Robin Hood

Deze nieuwe versie van Robin Hood zet flink in op actie, maar wil ook een goed verhaal neerzetten. De grimmige sfeer van een mijn dorpje wordt vergezeld door torenhoge steekvlammen die telkens de kop opsteken. Robin en zijn vriend doen er alles aan om de bevolking te beschermen, maar ontdekken terloops een groot complot om de macht van Engeland in handen te krijgen. Tijdens het verhaal zitten er een paar steekjes die niet helemaal passen, meer dan genoeg fictieve elementen, maar ook veel actie en spanning, genoeg humor en wat wreed bloedvergieten. Genoeg om een goede filmavond op poten te zetten!

Score: 8


Informatie

Titel: Robin Hood
Uitgever: Belga Films
Tijdsduur: 111 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.